vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - hrana timar mix
hrana timar mix (1.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SENSAS; FIGHTING CARP 11,5m
SENSAS; FIGHTING CARP 11,5m  (249.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KASETA; LAS VEGAS
KASETA; LAS VEGAS (33.1415 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NAJPRIMERN
Sola ribolova >>
NAJPRIMERN

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SVETOVNO V
Zanimivosti >>
SVETOVNO V

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REZULTATI
Zanimivosti >>
REZULTATI

napisal:

Nejc Prša

naslov:

Sanjski krapolov v Tornyiszentmiklósu

Vse se je začelo z mojim prvim stikom s tem jezerom, ki se je zgodil lepega nedeljskega popoldneva, ko smo ga obiskali z družino. A poznate tisti dober občutek, ko zagledate jezero. A veste, da je podoben ljubezni na prvi pogled. Da, tako je, ko sem prvič zagledal to prekrasno divje jezero, sem še isti dan poklical prijatelja ter se z njim zmenil vse formalnosti. Takoj naslednji dan pa sem rezerviral mesto na katerem smo nameravali loviti. Ta teden je telefon skoraj pregorel, saj sva bila s prijateljem dnevno vsaj enkrat v kontaktu. Nato pa je napočil naš dan D, naš prvi krapolov na jezeru Carp Dream lake se je začel !
Na krapolov smo zjutraj okrog šeste ure prispeli vsi člani štiričlanske odprave in sicer : Prijatelja Peter in Aljaž, ter moj mlajši brat Vito in jaz.


( V naši družbi so šale povsem dobrodošle! )

A glej ga zlomka, pet minut po prihodu so z neba začele padati drobne kapljice jutranjega dežja, kakor, da bi jih mati narava cel teden hranila za naš prihod. Ja grozna je ta pošast, ki ji pravimo dež, ampak za našo odpravo tudi ta ni bila prehuda! Nekoliko minut smo tuhtali, nato pa se je Petru posvetilo. Iz avto prikolice v kateri vozimo vso našo kramo, je privlekel dva dolga, okrogla, lesena kola in ponjavo. To je bilo dovolj, da smo postavili naš bazni tabor.


In s tem smo prvo borbo, torej proti dežju premagali.

Nato smo pripravili palice, postavili rod pode, pripeljali čoln in končno začeli z ribolovom. Palice smo odpeljali na drugo stran, markirali pozicije in nakrmili z doma pripravljenim spod mixom. Da smo razvozili palice na željeno mesto smo porabili več kot eno uro, zato so me od veslanja že bolele roke. Ko pa sem pomislil, da je pred nami še cel dan veslanja in krmljenja pa me je pri srcu kar stisnilo. Po končanem delu pa je sledil zaslužen počitek in čas za zajtrk. Sedeli smo za mizo, se pogovarjali, skratka imeli smo se lepo. Po tridesetih minutah pa se je proti našim pričakovanjem nekaj začelo dogajati pri Aljaževi palici. Vsi smo čakali kaj se bo zgodilo, nato pa šus neprekinjen piiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ker sem bil najhitrejši sem mu prvega krapa na tem prekrasnem 16 hektarjev velikem jezeru zategnil kar jaz. Aljaž priteče do mene, predam mu palico in boj se nadaljuje. Po kakšnih petnajstih minutah je krap bil že pri obali, a je na našo žalost zaplaval v grm in se odpel. Razočaranje med nami je bilo nepopisno. In da bo mera smole že večja, se je Aljaž nerodno zabodel s trnkom v prst. Od bolečine je kar poskočil in zatulil, kot volk v mesec. Peter ga je naložil v avto in s svetlobno hitrostjo hitel proti kirurgiji v Murski Soboti, midva z bratom pa sva ostala in pazila na palice. Čakala sva in čakala, pa nič. Po dveh urah pa se pred najinimi očmi pojavi Peter. Bil je sam, povedal nama je, da je Aljaž ostal v bolnišnici. Najprej smo se hudomušno nasmehnili njegovi nerodnosti, nato pa smo le nadaljevali z ribolovom. Ura je bila že tri popoldan, o krapu pa ne duha, ne sluha. Ob štirih pa je peter le imel prijem! Začel je z utrujanjem in čez deset minut je bil krap že v podjemalki ! Majhen krapek, ki je tehtal 4,5 kg.

Do večera nismo imeli prijema in s tem se je dan končal. Ta slab dan je bil pozabljen, a spomini na jezero so ostali !

Ni trajalo dolgo, le 2 tedna in na jezero smo se že vrnili. Tokrat smo lovili na drugem mestu in v nekoliko spremenjeni zasedbi. Tokrat smo se dogodivščinam nasproti podali: Peter in njegov oče, ter midva z bratom in najin oče. S pripravami smo začeli že 1 teden prej, Peter, Vito in jaz smo priskrbeli vse potrebno za ribolov, očeta pa sta poskrbela za hrano ni pijačo.

Tokrat smo na jezero prispeli nekoliko pozneje, ker je zunaj lilo kot iz škafa. Ko smo prispeli smo takoj začeli s postavljanjem tabora, ki je izgledal takole:Poskrbeli smo za vse, celo kurili smo ogenj, ter pekli klobase, slanino, krompir,…

Nato pa je na vrsto prišla izbira ribolovnega mesta, priprava opreme, razvoz sistemov s čolnom, ter krmljenje.
Ker je še vedno kapljal dež, smo pričakovali udaren dan. In nismo se zmotili, prvi prijem sem imel namreč po pol urah čakanja. Trajalo je približno petnajst minut, da sem izredno lepega in borbenega krapeka spravil na suho. S tem je otvoritveni krap pripadal meni. Začelo se je tehtanje in poziranje pred objektivom.
Tehtnica je pokazala polnih 4,5 kg.


In v tem času, ko sem jaz uprizarjal borbo proti temu krasnemu krapu, pa sem slišal zvok bratovega signalizatorja in njegov glas rekoč: ''Jooooooooj,to pa meni kurbla ! '' Kot bi mignil je bil pri palicah in tudi on je imel priložnost začutiti borbenost ribe v tem jezeru. Čez čas, ko sem mojega krapa že izpustil in sem pripravljal palico za nov met, pa vidim, da se vito z ribo še vedno bori. To mi je dalo vedeti, da riba ni mala, kajti jaz sem imel vabo na začetku odpeljano bistveno dalje kot on. Vzamem blazino, sistem za tehtati in kot bi trenil sem bil že ob njem. Ko pristopim bližje pa vidim bok krasne ribe in moje domneve so se res potrdile, riba ni bila majhna. Ko je mu ga je Peter zajel v podjemalko pa je brat kričal kot zaklano govedo. Ribo stehtamo in tehtnica pokaže 10,30 kg, takrat pa se je Vitu dobesedno utrgalo. Jeeeees, toooooo, rekord sem si popravil je kričal. Ja saj verjetno vsi poznate ta občutek. Po tehtanju damo krapa nazaj na blazino in bliskavice na fotoaparatih so kar frčale ter Vita in krapa ovijale v blišč.

Riba je bila resnično lepa !
In debela !

Vito si je takoj po ulovljenem rekordu privoščil priboljšek (pečeno slanino) in ob mletju z usti je ves čas govoril : '' Si ga videl, kako je bil velik ?! '' , Mi pa smo mu odgovarjali : '' Ja vito vsem si dokazal da si mojster! ''
No po vseh teh mukah pa sem le prišel do svoje palice, ki je naslonjena ob mizo, čakala že vse od prvega prijema. Palico primem v roke, dam gor eden pop-up boili in enega hot demon. Primem vedro s kuhano koruzo in palico, skočim v čoln in vabo odpeljem na dobro staro mesto. Nista minili dve uri in šus, tokrat spet na mojo palico. Stečem do rod poda, zategnem in čutim kar predsejšenj upor. Vse je bilo v najlepšem redu dokler riba ni prišla do obale. Takrat pa se ji je dobesedno utrgalo in silk je nesla z role kot za stavo. Na koncu pa mi Peter v podjemalko le zajame 10 kg težkega in izredo borbenega luskinarja s katerim sem tudi prevzel vodstvo v količinskem točkovanju ! ;)

In nato še izpust:

Krasno sem se počutil po vseh teh fenomenalnih drilih in izpustih krapov, ki sva jih z bratom ujela!
Potlej več nismo imeli prijema in ob temi smo se odpravili domov. Menim, da je ta dan bil zabaven, a ob enem tudi poučen, ker se človek vedno kaj novega nauči. Žal pa mi je edino, da so vsi drugi ostali brez prijema. Ampak tako pač je ribolov .
Upam, da ste ob prebiranju tega članka uživali vsaj pol toliko, kot jaz ob ulovih in izpustih teh krapov !
Lep pozdrav, Nejc !

Tudi vi lahko sodelujete v tekmovanju za Naj zgodbo s svojo zgodbo ali glasujete za vam najljubšo. Kako? Preberite tukaj!

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com