vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO NEUTRAL MIXED 10-15-20mm
ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO NEUTRAL MIXED 10-15-20mm (10.9 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER;STOL SIGNATURE 800
MAVER;STOL SIGNATURE 800 (499.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CARRERA OČALA VEČ MODELOV;OČALA
CARRERA OČALA VEČ MODELOV;OČALA  (59.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NAJVEČJA
Zanimivosti >>
NAJVEČJA

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DA BO PRVI
Sola ribolova >>
DA BO PRVI

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REZULTATI
Zanimivosti >>
REZULTATI

napisal:

ROBERT

naslov:

LOV ŠČUKE

...zamahnem z palico, vobler poleti točno proti mestu na katirem je ravnokar zaravbala moja lepotica, na rahlo potegnem silk proti sebi, počakam par dolgih sekund, ter v hitrejšem navijanju potegnem silk proti sebi. Voda se naenkrat razpeni…….


BIP BIP BIP BIP BIP...v tem trenutku, se kot da sem se pripeljal iz drugega oddaljenega planeta, zavem, da me je zbudila moja zvesta sopotnica v življenju, moja ura pa še kar neutrudno navija svoj BIP BIP BIP BIP……lenobno zamahnem proti njej, ter jo izklopim, kar z težavo se obrnem proti njej in z kotičkom utrujenega očesa nejeverno pogledam če me je zbudila kot sva se zvečer dogovorila, zdelo se mi je namreč da se je krepko zmotila in da me je zbudila veliko veliko prehitro ,toda kot vedno do sedaj, je bila do sekunde točna in je kazala točno 3.30 v tem trenutku se popolnoma zbudim iz polsna in v sekundi ali dveh sem že na nogah, ves omotičen se odpravim proti kopalnici. Iz kuhinje zaslišim glas moje ženičke, ki mi prav milo zažvrgoli….KOFE MAŠ NA MIZI, DRUGIČ PA SI NAJDI BOLJ NORMALNO URO ZA ROGOVILENJE PO BAJTI……najavila še je par sočnih ter oddrsala nazaj v spalnico, previdno sem odprl vrata kopalnice in z enim kotičkom pokukal ven če je varno, nato sem se prav hrabro napotil v kuhinjo, z kotičkom očesa pa sem še vedno bodril spalnična vrata če bi se slučajno odprla, ko se usedem za mizo in si prižgem zmagoslavno svoj prvi današnji cigaret ter previdno srknem požirek odlične kave, me misli nenadoma popeljejo v moje današnje sanje……kaj pomenijo, zakaj prav danes, mi bo uspelo uloviti mojo lepotico, ki sem jo že tolikokrat lovil...na enkrat sem imel glavo polno skrbi, češ imam vse voblerje, kar jih premore bolj skromno založena ribiška trgovina, vse blestivke, tvisterje, pogled na uro me zdrami iz razmišljanja, na hitro spijem ostanek kave ugasnem tretjo cigareto in že sem pri avtu. Na hitro pregledam stvari v avtu če imam vse kar sem že sinoči spravil vanj, ko ugotovim da sem že zvečer vse odlično pripravil se kar z ponosom spravim v avto in na pot, ko se pol ure lahkotne vožnje kar na enkrat za ovinkom posveti rdeča luč in glej ga zlomka naši zvesti varuhi reda in miru mi pokažejo z rdečo lučjo izvoz na kjer se moram ustaviti. Po prigovarjanju z starejšim varuhom reda, da še nisem utegnil nič piti ker sem pred eno uro šele vstal in da ob takšni rani uri nikakor ne zahajam iz kakšne fešte, ampak grem ribarit, so me le spustili naprej, varuh mi je sicer rekel da mu v tej maskirni obleki delujem malce sumljivo, pa sem mu odgovoril da mašna obleka pač ni za ribarit in da meni njegova tudi ni bogve kaj všeč, pa sem ob njegovem strogem pogledu raje hitro utihnil, tako sem se po eni uri in pol le pripeljal za vodo.
Ko sem se spuščal po strmem bregu za vodo, sem v pol temi zapel z nogo za korenino drevesa in po popolni salti hudo trdo pristal na tazadni, po parih sočnih kletvicah sem začel iskati torbo z vabami ter palico, torbo sem kaj hitro našel, palice pa nikakor, šele ko sem šel večkrat sem ter tja po poti sem jo ugledal v bližnjem grmu kakšne dva metra visoko, se mi je zableščala rola in po dobrih desetih minutah, polnih bolečin, sem bil končno na mestu kjer sem zadnjič lovil mojo lepotico. Vsedel sem se na rob obale in se zagledal v pravljično podobo jezera, meglica, se je rahlo komaj pol metra nad vodo dvigovala proti jasnemu nebu, na katerem so nejasno in komaj vidno utripale zadnje zvezde. Na obzorju je pravkar posijal prvi današnji žarek sonca in na vodi se je začel pasti ribji drobiž. Vsa voda je na enkrat zgledala kot da se je ulil dež in kot da je v vodo padlo milijon dežnih kapljic. V daljavi se je šopiril labodji par z štirimi mladiči, par divijih rac pa je z glasnim oznanjanjem jutra preletel nebo nad jezerom in se z velikim truščem spustil nad jezero. V daljavi so se slišali mogočni pljuski kapitalnih rib večinoma krapov in dvakrat bi celo prisegel, da se je slišalo kot da se je iz vode vrgel sam gospodar teh vod, mogočen som. Ščebeta ptic skorajda v miljonih različnih glasov pa tako ali tako ni vredno omenjat. Iz tega fascinantnega občudovanja čudovite narave, me je zdramil pljusk vode v moji bližini, potuhnil sem se in počakal trenutek, potem sem se pomaknil kakšen meter naprej z velikim cmokom v grlu, kajti ta zvok sem še predobro poznal, bil je zvok ščuke ki ravba in za robom sem zagledal ščukico ki je imela približno petdeset centimetrov, toda to ni bila ščuka ki sem jo prišel lovit in po hitrem slikanju sem se previdno umaknil, da lepotičke nebi motil ob zajtrku. Po vseh težavah ki sem jih imel preden sem prišel za vodo, se mi je fantastični pogled na jezero, ter pogled na bodočo kraljico močno vtisnil v moj spomin. Pripravil sem palico in na jekleno predvrvico pripel moj najljupši vobler, za katerega bom rapali večno hvaležen, toliko ribiških užitkov mi je že nudil, vržem proti sredini jezera z vso močjo kolikor sem je premogel, vobler v loku leti kar precej daleč, toda z metom nisem bogve kaj zadovoljen, čeprav vem da je ob prvem metu vedno slabo, ker je silk suh, vsi naslednji meti so precej lažji, ker je silk vlažen isto je z uprednico, vsi naslednji meti so precej natančnejši od prvega. Ko tako hodim po že dobro uhojeni stezi in mečem ter počasi navijam že dobre pol ure se počasi odločim da bom menjal vobler in na jeklenico dal blestivko ter se počasi vrnil proti izhodiščnem mestu, ko pospravim vobler in namestim blestivko se odločim za kratko pavzico katera je vsebovala cigaret, razgled po jezeru mi ponuja čudovit pogled na divje račke ki so prišle počivat na bližnji štor.


V daljavi pa je bila labodja družina, ki je zgodaj zjutraj štela še štiri potomce sedaj pa so naenkrat bili še samo trije, kje se je izgubil četrti najmanjši mi ni bilo jasno.


Po slikanju, sem se spravil spet na lov ščuke, medtem se je vreme rahlo pooblačilo in v daljavi nekje za prvimi hribi se je že slišalo zamolklo grmenje, kar se mi vsekakor ni niti najmanj dopadlo, z strahom da bo tega čudovitega dne prekmalu konec sem pogledoval v nebo. Zopet met blestivke proti sredini jezera in počasen vlek silka nazaj proti meni, nič, kot da imajo ščuke danes dopust. Medtem se je v bližini že razbohotila nevihta in pogled proti njej me je hkrati razveselil in ob enem razžalostil vedel sem, da je lahko mojega ribolova kaj kmalu konec.


Spet sem menjal vabo nazaj na vobler, nevihta je že bila čisto blizu mene in veter je precej pihal, rekel sem sam sebi dvakrat še vržem in grem domov. Iz razmišljanja me prebudi pljuskanje vode približno deset metrov od mene, pogledam v smeri pljuska in imel sem kaj za videti iz vode se je pognala ogromna riba marmornate barve, ŠČUKA, me spreleti in to ne katera koli ampak moja lepotica katero lovim že vsaj dve leti in katero sem nekoč že imel na palici, pa se mi je snela, v tem trenutku se zopet spomnim svojih sanj, cmok adrenalina se mi ustavi visoko v grlu, brez kakršnegakoli odlašanja vržem vabo na mesto kjer je slabo minuto nazaj zaravbala moja lepotica, vaba pade slabe tri metre od mesta kjer sem jo videl na površju in na tiho se jezim sam nase za slab met, toda nekako se obvladam, ter vlečem vobler kar se da počasi proti meni za trenutek obstojim toliko da pride vobler na površje, kar na enkrat čutim na palici udarec, voda se zapeni, sledi kontra, ter dril ki je nenormalno močan in jaz sem čisto nabit z adrenalinom, navijam silk, zavora na roli se suče ko nora, vidim da moja lepotica plava naravnost proti grmu ki je oddaljen kakšnih trideset metrov, zategujem zavoro na roli da riba ne doseže grma, palica se mi zdi da je že blizu skrajnih meja...naenkrat……CAEK……palica popusti……,kaj se je zgodilo…………,zaprepaden gledam proti grmu pred katerem se je še zadnjič v vsej svoji veličini pokazala moja lepotica, preden je zginila v globino, gledam silk debeline 0.40 ki na mojo žalost ni prenesel drila z lepotico, šele takrat se zavem da sem premočen od dežja, ki se je moral nedavno nazaj uliti kot iz škafa. Hitro se poberem do avta, kjer se na hitro preoblečem v lahkotno trenirko, ki jo imam za takšne primere vedno v prtljažniku in se odpeljem domov.
In čeprav ni bil moj dan, mi bo ostal za vedno v zelo lepem spominu.
Če ne drugega sem imel čudovito bližnje srečanje z mojo lepotico, ščuko ki po mojih skromni oceni ima vsaj deset kilogramov in je dolga čez meter, kaj veš mogoče se pa še srečava, rešila se me še vsekakor ni, hm da povem še to da na cesti ni bilo varuhov morda je zato bil kriv dež, čakalo me je kosilo in moja najdražja sladka kot med, ne vem mogoče pa je zato bilo krivo grmenje, vsekakor pa je vsaka stvar za kaj dobra mar ne??????

Lep pozdrav

RIBIČ Z SRCEMŽelite tudi vi sodelovati v izboru za najboljšo ribiško zgodbo? Si želite lepo nagrado?
Pravila si lahko ogledate na povezavi (klikni)
[www.som.si]

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com