vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS; ROD BAR 4 PALICE
STAR BAITS; ROD BAR 4 PALICE (14.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CHAMPION FEED; TIGERNUTS V KOZARCU 3,8dcl KUHAN
CHAMPION FEED; TIGERNUTS V KOZARCU 3,8dcl KUHAN (3.3 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - VZGLAVNIK V OBLIKI OSTRIŽA
VZGLAVNIK V OBLIKI OSTRIŽA (17.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REVOLUCION
Zanimivosti >>
REVOLUCION

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

napisal:

LOLIČ

naslov:

ZAČETKI RIBOLOVA

Napočil je čas, da se odpravimo na morje. Ta dan sem komaj čakal. Prejšnji dan sem si že vse spakiral. In končno je budilka zazvonila pol 5. Hitro sem vstal, se umil in se pripravil. Ko smo se pripeljali do avtobusa je bilo že veliko ljudi. Poslovil sem se, in avtobus je odpeljal. Vožnja do Krka je bila kar dolga, nič kaj zanimiva. Ko smo prispeli smo odvlekli prtljago v sobe. Sobe so bile čisto navadne: 3 nadstropne postelje in 2 omari. Naslednji dan smo se šli kopati. Bilo je super. Vendar je bila hrana zato bolj zanič. Kuhali so bolj slabo, mleko je bilo v prahu, pa še ko sem si nabasal juho, sem šel po sol, ko sem pa nazaj prišel je pa v juhi bil ptičji drek. Ko smo se šli naslednji dan kopat, so si eni prijatelji kupili neko palčko, na kateri je bil laks in trnek. Na trnek so dali kruh in lovili. Dobili so manjše ribe. Tudi jaz sem poskusil in bilo mi je super. Tedaj sem dobil idejo, da bi lovil ribe. Čez en dan je pa prišel prvi ribič. S pravo palico. In rolo. Za vabo je uporabljal kar rake, kar se mi je gnusilo, ko jih je natikal na trnek. Ampak on ni dobil nič. Kot sem že povedal, sem na tak način dobil navdušenje in idejo za ribolov.


Spomladi sem kupil ribiški komplet. Nisem vedel kaj kupujem. Palica 2,5 m, laks 0.35, rola tudi neka slaba, trnki z utežjo itd… Za prve ribolove sem nahecal mojega bratranca, ki je včasih lovil ribe. Tudi on ni bil od muh, saj je zraven svojega atana hodil lovit ribe, vedno ko je on delal blizu Drave. No, zdaj sem ga pa jaz spet prebudil v čudovit svet ribolova, čeprav za naju prvi ribolovi niso bili čudoviti. Ta čas, ko je on ubujal spomine, kako se naveže trnek… sem jaz eksperimentiral kako bi navezal. A mi nikakor ni uspelo. Ko se je spomnil, je naredil navezo, in odpeljala sva se za Dravo. Ko sva se nastanila in sva vrgla v vodo, sva samo še čakala. Vendar ni bilo nič. Zato sva se odločila, da preizkusiva srečo drugje. Tudi na drugem prostoru sva ostala brez prijema. Enkrat sva se odločila, da greva na ribnik. Na trnek sva dala koruzo in čakala… čakala… in še enkrat… čakala… Seveda je bilo prijemov tako veliko, da sva se že dolgočasila. Hehe. Nič ni bilo. No, in končno se opogumi en frajer, in zagrize. Ko sva ga dobila ven, sva bila zelo vesela… In tako se je nadaljevalo vikend za vikendom. Počasi sem začel hoditi loviti sam, včasih pa z bratrancem, ali kakšnim prijateljem. Enkrat sva se s prijateljem dogovorila, da grema s kolesom ob pol 4 po temi. Tedaj so mi starši dovolili, a šele ponoči so se zavedali, da grem po temi oz. morebitni nevarnosti. Nemudoma so mi utišali budilko. Ponoči sem se zbudil, pogledal na telefon koliko je ura a budilke ni bilo več nastavljene, takoj sem odšel k njima in njiju vprašal zakaj sta mi utišala telefon. Povedala sta mi, da je nevarno in da lahko grem šele ob 6. Po dolgem pregovarjanju sta pustila, da grem ob 5. Poklical sem prijatelja in mu povedal. Povedal mi je, da se je tudi njemu podobno zgodilo. In odšla sva ob 5. Dobila sva vsak 2 krapa. Opoldne sva odšla domov. Popoldne sva se vračala in dobila vsak še 3 krape. In tako so minevali vikendi, ribnik pa se je počasi zaprl. Ni trajalo dolgo, ko je prišel 1. maj in ribnik je bil ponovno odprt. Vstal sem ob pol 5 in odšel. Ulovil sem enega lepega luskija, sigurno je imel kakšne 2 kg pa pol. ob 7 so prišli ostali prijatelji in skupaj smo lovili. Jaz sem ulovil še enega krapa, prijatelji pa nič (razen par zelenik). Začelo je deževati in postavil sem marelo. Ko je posijalo sonce smo odšli domov. Bilo je zelo vroče. Včeraj je pa bil dan na ribniku prav poseben.


Prejšnji dan sem zmešal tager in si deloma pripravil stvari. Ko sem odšel se je začelo svitati. Nahranil nisem nič, le na trnku sem imel tager. Ribe so prijemali kot nore. Prve zatege sem opravil neuspešno, ko je plovec potopilo sem zategnil na trnku pa ni bilo nič. Kasneje sem zamenjal trnek z večjim, in že sem dobil krapa ki je bil bolj mali (kakšne pol kile). Nato sem ujel še malo večjega krapa, ki pa sem ga izpustil nazaj, tako kot prejšnega. Nato mi zagrabi še eden, a mi vtrga. Mislim trnek, da nebo pomote. Ob 6. uri so prišli prijatelji, ki so lovili na sosednji klopi. Že na začetku je eden od njih ujel lepega luskinarja. Nato so se prijemi pri meni kar vrstili, pri njih pa tudi, vendar bolj poredko. Začelo me je zebst, čeprav sem imel na sebi, ene žametne hlače, kratki rokav, dolgi rokav, »topel« telovnik in usnjeno jakno. Kmalu je počasi izza gozda pokukalo sonce. Bilo je prav prijetno. Ujel sem še ploščiča, ki je bil kar lep, a mu trnek kar ni hotel iti z gobca, čeprav sem uporabljal odpenjač. A na koncu mi je pa le uspelo. Postal sem že lačen, in sosedi tudi. Odločili smo se, da skupaj kupimo veliko pico. Ko smo jo naročili, je prijatelj z mopedom odšel po njo. Žal jo je grdo peljal, tako da se je malo razpacala. Toda, kaj, če si lačen, ti gre vse v usta. In tako smo jo počasi pojedli… mmm, je bila okusna. Naenkrat plovec sunkovito potegne. Jaz zategnem in moja match palica se upogne kot še nikoli. Po kratkem drilu ni bilo več čutiti upora na palici. Vtrgal je. Bil je amur. Ko smo pojedli pico do konca so nas prišle pogledat punce iz razreda. Tudi one so se preizkusile v ribolovu, toda ne preveč uspešno. Ujele so par zelenik. Zdelo se jim je kar dolgočasno, zato so odšle. Nato smo šli pogledat še k drugim sosedom, kako lovijo. Ujeli so kar precej ploščičev, tudi nekaj krapov. Spravili smo se vsak na svoja mesta. Malo sem še lovil in spet dobil enega krapa. Na trnek sem dal tager in vrgel v vodo. Potem sem šel k sosedom. Malo smo se pogovarjali, ko pa pogledam kje je plovec, sem obnemel. Plovca ni nikjer. Pogledam na palico: Palica se trese!!! Hitro letim do nje in spravim ven krapa. Prijatelji so mi kar zavidali. V gostilno sem si šel po sok, prijatelj je pa pazil na palico. Ko sem se vrnil, sem odšel k prijateljem. In spet ista zgodba. Malo se pogovarjamo, pogledam, plovca ni nikjer. Pogledam na palico: Palica kar poskakuje! Hitro letim do nje in ko sem prihitel do nje, se je nagnila k vodi. V zadnjem trenutku je prijem in ven potegnem krapa, ki je imel kakšni 2 kg. Pravkar sem zaključeval z ribolovom, podmetalka se je sušila, ko je prišla kontrola. Vse je bilo v redu. Pospravil sem in se z nasmeškom vračal domov.


Lp, loličŽelite tudi vi sodelovati v izboru za najboljšo ribiško zgodbo? Si želite lepo nagrado?
Pravila si lahko ogledate na povezavi (klikni)
[www.som.si]
ali
[www.som.si]

POHITITE, ČAS SE IZTEKA!


prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com