vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - GUNKI HAND BAG
GUNKI HAND BAG  (24.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STARBAITS;BOJLI GRAB&GO TUTTI FRUTTI 14mm/500g
STARBAITS;BOJLI GRAB&GO TUTTI FRUTTI 14mm/500g (3.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SONAR CONDOR 342c dc
SONAR CONDOR 342c dc (239.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REVOLUCION
Zanimivosti >>
REVOLUCION

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SOM.SI TRE
Zanimivosti >>
SOM.SI TRE

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

napisal:

MARKO (krapar)

naslov:

NEPOZABNI VIKEND KRAPOLOV

Lani sem hitro končal z obveznostmi v šoli, zato sem imel veliko časa za ribolov že proti koncu pomladi. Odločil sem se za en sprostitveni ribolov, brez obveznosti. Na svoji lokalni vodi sem si izbral pozicijo, ki je izgledala obetavno. V sredo popoldne sem z markerjem raziskal dno in našel previs iz 1.5 m na dobra 2 metra, malo naprej pa je dno prehajalo iz kamenja v mulj. Druga zanimiva lokacija, ki sem jo izbral, pa je bil majhen plato tik ob pasu trave ter potopljenem grmu na globini 2.5 metra. V sredo sem prvič nahranil obe poziciji z 2 kg mešane hrane-dvema vrstama boilijev dveh velikosti (16 in 24 mm)-lomljenimi in celimi, dvema vrstama pelet, čičeriko, pšenico, konopljo, oljno repico, sončničnimi semeni, mesnim narezkom, prosom, sojo, sladko koruzo, grahom in fižolom.

V četrtek sem spet nahranil mesta, tokrat z več boilijev in manj partikla. V petek zjutraj sem bil v šoli ves čas z mislimi na svojem mestu, zato od razlage tisti dan nisem odnesel nič. Po pouku sem šel s prijatelji na kavo, takoj zatem pa sem bil na poziciji. Postavljanje kampa je bilo že rutinsko in hitro sem začel loviti.


Boilije sem naredil doma, ene so bile zarolane iz fish mixa z aromo monster crab, druge pa iz kikiriki-HNV mixa z ester cream aromo. Boiliji so bili zelo kvalitetni in že preverjeni na tej vodi. Uporabljal sem tudi že preverjene blow-out naveze z shrink-tubo, za vabo pa sem uporabljal različne variante snowmana. Najboljše se mi je pokazala ena 16 mm toneča boila v kombinaciji z polovico Dynamite monster crab pop-up boile in polovico Nash Banana pop-up boile, vse skupaj pa sem pred ribolovom namakal kakšno uro-dve v Multiminu.


V petek zvečer je bilo oblačno, celo deževalo je kakšne pol ure. Okrog polnoči pa se je popolnoma umirilo in pričakoval sem udarno noč. Prvi šus ob 1.00, neprekinjen piiiiiiiiii. Kontra v trdo in riba začne nenormalno divjati. Najprej se zabije v grm, ko pa jo osvobodim pa divja proti odprtemu. Po dobrih 15 minutah borbe sem v podmetalko zajel prekrasnega, zelo dolgega in 9.3 kg težkega luskinarja. Najbolj zanimivo pa je bilo to, da je riba za sabo vlekla celotno montažo z 120 gramskim svincem! Osvobodil sem je svojega in tujega trnka in dal ribo v mrežo za jutranje slikanje.


Nisem se niti prav zamotal v spalno vrečo, že drugi prijem. Mala riba, cca. 3-4 kg, odpnem jo kar v podmetalki. Ob 4.00 spet bujenje, še en mali krapek, istočasno pa je na drugo palico prijel še en 3-4 kg. Zjutraj sem na hranjena mesta vrgel par raket konoplje in pelet, ter dve peščici lomljenih boilijev. Pol ure po hranjenju, ko sem bil kakšnih 50 metrov od palic, slišim en pip. Pritečem do palice in vrh je podrhtaval, pipserji pa so bili tiho. Zategnem, v trdo. Riba je divjala na odprtem, sploh ni silila v veje. Po 10 minutah borbe sem zajel debelega, 8.9 kg težkega luskinarja zlate barve. Riba v ustih ni imela niti ene ranice, že dolgo ni bila ulovljena. Že z umirjenim in komaj vidnim prijemom je riba dala vedeti, da pozna večino naših zvijač. Pa vendar ji tokrat ni uspelo.


Okrog poldneva je prišlo nekaj prijateljev in za kosilo smo na sosednjem mestu pri prijatelju spekli hrenovke in pleskavice, sledil pa je seveda pogovor o nadaljnji taktiki in planiranju naslednjih ribolovov. Na obisk in kosilo sta prišli tudi dve novopečeni kraparki :D


Po dobrem kosilu vedno težko pade odločitev o polurnem mahanju z spodom, ampak vseeno sem se nekako iztrgal iz poležavanja na soncu, se vrnil na svojo pozicijo in z raketo nakrmil ribe z novo porcijo hrane. Čez dan sem tudi zamenjal eno blow-out navezo z pop-up navezo narejeno iz flourkarbona in 15 mm Nutrabaits white spice pop-up boilo, dvignjeno 5 cm od tal. Do večera sem na to dobil 3 manjše krape do 5 kg in enega luskinarja 6.4 kg. Pred mano je bila še ena noč ribolova, zato sem dobro nakrmil pozicije, zamenjal trnke in zaspal v šotoru.
Zbudil sem se okrog dveh in zdelo se mi je čudno, da še ni prijema. Zlezel sem iz šotora, se malo pretegnil in spil malo vode. Sova je skovikala ravno nad mojo glavo in bilo je kar malo strašljivo. Bilo je tako temno, da nisem videl 10 m pred sebe. Ravno ko sem lezel nazaj v šotor, je levi pipser ponorel. Tako močnega in hitrega prijema že dolgo nisem doživel. Takoj po kontri je riba krenila proti otoku, ki je dobrih 100 metrov od obale. Zategujem končnico, a ribe nisem mogel ustaviti. Ustavila se je šele po cca. 30-40 izvlečenih metrih v nekem grmu. Nevem zakaj, ampak to noč ob 2.30 uri med utrujanjem te ribe sem se počutil izjemno nelagodno in ves čas sem gledal za svoj hrbet. Res čuden občutek. Drugače še nikoli nisem imel kakršnih koli problemov ponoči, zdaj pa je bilo res strašljivo. Ni bilo niti sapice vetra, temno kot v rogu, popolna tišina, razen skovikanja sove. No, riba je bila v grmu in moral sem jo osvoboditi. Skačem v čoln in veslam do grma. Nekako mi uspe osvoboditi laks in riba me je začela voziti naokrog. Nekako sem vedel, da ni velika riba, je pa me zelo zanimalo kakšna riba lahko ima takšno moč. Vlekla me je do otoka, pa nazaj do hranjenega mesta, pa okrog grma, pa še enkrat do polovice otoka. Borba v čolnu je trajala, brez pretiravanja, slabih 30 minut. Končno sem jo dobil v mrežo, na obali jo takoj stehtam. 10.2 kg čiste lepote in surove moči, ena izmed najlepših rib, kar sem jih videl. Dam jo v mrežo za jutranje slikanje.


Do jutra se ni več nič dogajalo in ponovno sem nakrmil ribe, potem pa sem si tudi sam pripravil obilen zajtrk. Kuham juho na gorilniku, na ribolovu vedno paše topla hrana. Bila je že nedelja in odhod je bil določen na tretjo uro popoldne. Teh preostalih par ur ribolova sem želel čim bolj izkoristiti zato sem na sistema zavezal PVA vrečki polni pelet, za vabo pa uporabil eno domačo kikiriki-HNV boilo v kombinaciji z banana pop-up boilo. Takoj po zajtrku, ob cca. 7 uri zjutraj sem na to kombinacijo dobil še en prijem. Riba se je zabila v travo in moral sem jo reševati z čolnom.


Ravno takrat je bil kolega pri meni na obisku, zato mi je lahko pomagal in po par minutah borbe je bil na obali prekrasen 8.1 kg težak zrcalar s lepim razporedom lusk.


Do treh sem dobil še dva manjša krapa zrcalarja in enega klena, težkega skoraj 2 kg. Čeprav velikih rib na tem ribolovu ni bilo, pa je to eden od tistih vikendov, ki se jih bom dolgo spominjal. Ulovil sem 13 krapov, in vsi večji so bili pravi lepotci, daleč od klasičnih, debelih zrcalarjev. Porabil sem 5 kg boilijev in malo več partikla in pelet. Družba je bila za pet, ribe tudi, vreme pa lepo. V teh dveh dneh sem res užival kot malokdaj in zaradi takšnih ribolovov nikoli ne obupam. Vse ribe so bile seveda nepoškodovane spuščene nazaj.Pozdrav,
Marko- .krapar.Želite tudi vi sodelovati v izboru za najboljšo ribiško zgodbo? Si želite lepo nagrado?
Pravila si lahko ogledate na povezavi (klikni)
[www.som.si]
ali
[www.som.si]

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com