vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - +MOCHKOV PLOVEC POISY 4g,6g,8g
+MOCHKOV PLOVEC POISY 4g,6g,8g (3.5 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER;ŠTEK ROLER FLAT XL COMPETITION
MAVER;ŠTEK ROLER FLAT XL COMPETITION (69.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - -SHIMANO;BIGBAITRUNNER XT-B LC
-SHIMANO;BIGBAITRUNNER XT-B LC  (149.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DVA MESECA
Zanimivosti >>
DVA MESECA

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DP mladinc
Zanimivosti >>
DP mladinc

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ZRD MARIBO
Zanimivosti >>
ZRD MARIBO

napisal:

ROBI in ALENKA

naslov:

ZGODBA O PREKRASNEM RIBOLOVU

V ponedeljek 28.4.2008, sva se z mojo boljšo polovico odločila, da se za prvomajske praznike odpraviva na ribolov namesto v planine. Pripravil sem hrano. Skuhal sem koruzo, konopljo in ptičjo hrano. Koruzo sem pustil kar v vodi stati dva dni, da je rahlo frementirala. Ostalo pa sem pospravil v posode in v torbo. Potem, ko je bilo vse nared sva samo še čakala vremensko napoved in sredo, ko bova odšla za vodo.
Pišla je težko pričakovana sreda. Vstala sva ob 5.00 zjutraj, spila kavo, zložila stvari v avto in nato gas proti Preserjem.
Ob 7.00 sva bila že za vodo. Postavil sem signalizator, pripravil palico. Nato se je začelo hranjenje z raketo. Ko sem končal z metanjem hrane na določeno mesto sem pripravil palico z boilijem monster carp, ki sem ga nato namočil v dip Hot demon. Vse je bilo nared za prvi met. Vržem palico na mesto hranjenja in čez slabe pol ure se je že začel oglašat signalizator. Čez 5 minut kasneje sem ribico že vlekel na plan to je bil prvi krap ta dan. Moja draga je posnela to fotografijo, ki jo lahko vidite.


Bil je kar soliden krapič. Naladam drugič in na isti sistem vržem nazaj. Spet ni minilo dobre pol ure, ko mi je krap zategnil drugič. Spet zategnem in vlečem ribo na plan. V bližini so lovili še trije ribiči, ki jim ni bilo nič jasno, kaj se dogaja na najini strani. Nato jim je prekipelo in so se prestavili bližje k nama z upanjem na boljši ulov, hehe. Tokrat sem potegnil drugega krapa, ki je zgledal takole.


Bil je malo ranjen ob strani, a se mu je rana že zacelia. Verjetno so ga napadle mlade ščuke, ki so jih pred mesecem vložili v ribnik. Še slikca in nato izpust nazaj v ribnik.
Že takrat sem bil zadovoljen nad svojim prijemom, saj ura še ni kazala 9:00. Moja draga pa seveda zadovoljna, ker sem bil tudi jaz. Spet naladam, le da tokrat probam z boilijem Dragon baits (cream&vanilla).Spet ga namočim v dipi Hot demon in vržem na isto mesto, kot prej. Sam sebi nisem verjel, ko je signalizator ponovno zapel. Kaj takega na Presarjah še nisem doživel. Pravzaprav vmes nisem imel časa za kratek oddih, kar mi je bilo povsem novo. Tako na gosto skupaj krapa še nisem ujel, nič drugega mi in preostalo, kot da spet zategnem in pokličem punco, da pripravi podmetalko. Tokrat se je ujel tale.


Tudi ta je bil, kar dokaj lep. In kot že vsi ostali je tudi ta romal nazaj v ribnik. Medtem, ko sem si jaz vzel malce prekinitve je moja punca lovila ščuko. Neumorno se je trudila in metala vabe v ribnik. Žal brez uspeha je pa vsaj vse vabe nazaj prinesla, jaz sem bil seveda vesel že tega, hihi. Potem, ko sem se malo okrepčal z malico sem ponovno nakrmil ribice v ribniku in nato na novo naladal palico. Vržem in tokrat je trajalo sicer malo dlje, da se je signalizator oglasil, a vendarle se je oglasil četrtič. Spet mi je bila pri roki moja punca in mi držala podmetalko, da sem ga dobil na suho. Tega nisem posnel, ker mi je vmes crknila baterija na fotoaparatu. Žal. A bil je neki take velikosti, kot predhodnji. Vmes sva se s punco dost zabavala, pogovarjala in res je bil lep dan. Medtem se je tudi vreme malce popravilo. Prej je pihal hinavski veter in skoraj bi deževalo. A je naposled le posijalo sonce. Ponoven met in nato čakanje na prijem. Spet kmalu zatem je riba prijela. Medtem smo popravili fotoaparat in ga posneli. Ribičem na drugi strani še vedno ni bilo nič jasno in tudi en stric, ki mi je prodal karto za ulov je malo mrko gledal. Sicer ne vem zakaj saj sem vse spustil nazaj v jezero. A to me ni zmotilo. Ponovno se je oglasil signalizator, kar je kazalo na to, da je riba spet prijela. Še en krapič, katerega sem bil vesel. Vmes je prišel na obisk še en moj kolega. Mislim da sem ga navdušil na ribarjenje. Bil je navdušen, ko sem ribo prijel. Čez čas sem imel ulovljenih že 8 krapov. Svoji sem rekel da naj me malce zamenja in da grem še jaz malo na ščuko. Vržem prvič in nič. Vržem drugič in ulov. Bila je sicer majhna ščukica ampak prijela je pa le. Takole nekako pa je uspela fotka, ni nevem kaj, ampak je pa dokaz, hehe.


Odpravim se naprej. Lovit na drug konec ribnika, kjer sem na svojo žalost zahaklal in izgubil blinker. Saj sem se trudil pa mi ga ni uspelo rešiti, ker sem zapel v neko blesavo zajlo. Zamenjal sem vabo in svoj položaj. Zafrkaval sem se ob dotoku vode v ribnik, ko mi je kar naenkrat nekaj potegnilo palico. Vlečem in vlečem, pa ne popusti. Še zmeraj se trudim in na koncu palice zagledam smuča. Vsi, ki so bili tam so se osredotočili name. Mi je blo že skoraj nerodno. Končno, ga povlečem na suho in odnesem do svoje, ki je medtem lovila krapa. Začudena me pogleda in se nato nasmehne. Rekla je; ja kje si pa tega staknil? Smeje ji odvrnem, da tam, kjer njej ni uspelo. Malce je bla nejevolna, ker se je ves dan trudila, pa nič ujela a se je kmalu sprijaznila in naredila naslednjo fotko.


Bil je moj prvi smuč odkar lovim, zato sem ga bil še posebno vesel. Seveda sem ga spustil nazaj, kot vse ostale ribe. Blizu so bili ribiči, ki so prišli pogledat malo naokoli, pa so rekli da je greh, če ga vržem nazaj. Samo meni je še vedno ljubša riba, ki plava, kot pa riba, ki mi leži ob torbi. Potem sem si vzel majhno pavzico. Spil eno pivo in v miru skadil en čik. Ponovno sem se spravil h krapariji. Tale bo zadnji met sem ji rekel, potem greva domov. Vržem in čakam. Tokrat se je nekaj igralo kar dobro urico z boilijem. Meni pa je seveda naraščal adrenalin na kopnem. Končno zategne. Vlečem in vlečem on pa nazaj. Špula se je kar sukala v kontra smeri. Tokrat sem imel občutek da bo to lep zaključek dnevnega ribolova. Veste kaj? Nisem se zmotil.Enih dvajset minut me je utrujal, na koncu pa sem zmagal jaz se ve! Bil je prekrasen divjak. Sploh za jezero, ki so ga letos ponovno napolnili in je večina notri malih krapičev. Tehtal je dobre 8 kilogramov zgledal pa je takole.


To je bil vrhunec dneva. Res sem ga bil vesel, morda je za nekatere tukaj gor le majhen 8 kilc ampak zame je izredno lep, saj sem v tem še bolj kot ne novinec. Ko sem na koncu seštel vse skupaj, je bil ulov zelo lep. 10 krapov 1 smuč in 1 ščuka. Objel sem svojo drago ljubico ji povedal, da sem neizmerno užival. Počasi sva pospravila stvari in jih zložila v avto. Nato sva šla še na zasluženo pijačko in na kratek pogovor z možijem, ki nama je karte prodal. Na koncu je bil tudi sam vesel za naju in nama je čestital za lep prijem. Odšla sva proti domu ampak povem vam fantje. Tale ulov še zdaleč ne bi bil tako prijeten, če bi ne imel ob sebi ribice, kot je tale.


Slika je bila posneta sicer lani v Gaju, ker sem bil bolj egoist in sem pozabil fotografirat še njo. Pa dobra je hehe.
Upam, da vam je zgodba vsaj malo všeč, vem, da doživetje je bilo enkratno.

Pa kmalu na nove dogodivščine z lepimi pozdravi od ROBIJA IN ALENKE.Želite tudi vi sodelovati v izboru za najboljšo ribiško zgodbo? Si želite lepo nagrado?
Pravila si lahko ogledate na povezavi (klikni)
[www.som.si]
ali
[www.som.si]

Lep pozdrav
Grega

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com