vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MEDALJE 7CM  ZLATA,SREBRNA,BRONASTA
MEDALJE 7CM ZLATA,SREBRNA,BRONASTA (2.691 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO NEUTRAL MIXED 10-15-20mm
ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO NEUTRAL MIXED 10-15-20mm (10.9 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CAMOR;set škatelj
CAMOR;set škatelj (19.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROLER za
Sola ribolova >>
ROLER za

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROLER za
Sola ribolova >>
ROLER za

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NORI RED B
Zanimivosti >>
NORI RED B

TORBE ZA PALICE S TRDIMI ZUNANJIMI STENAMI


napisal: admin,  dne: 2015-01-13
TORBE ZA SHRANJEVANJE RIBIŠKIH PALIC (FOTROLE) TRDE Z ŽAŠČITO

Danes najdemo na tržišču ogromno torb za palice. Vse bolj v modo prihajajo torbe s trdimi zunanjimi stenami, kar palice še bolj zaščiti. Mnogi ribiči se premalo zavedamo, kako pomemben je transport palic. Če jih prevažamo v mehkih torbah ali celo brez, je le z malo sile mogoče poškodovati še tako trpežno palico.


Različne torbe, za vse vrste palic s trdimi zunanjimi stenami.

Najpomembneje pri prenosu opreme oz. ribiških palic od doma do ribolovnega mesta in obratno je seveda pazljivost ribiča samega. Ne smemo pa pozabiti, da tudi doma, je najbolje da so palice v torbi. Že velikokrat sem slišal od kakšnega ribiča, da je čez zimo kak družinski član padel čez palico, ali jo celo uporabil za kakšno domačo delo, namesto kakšnega orodja.
Ribiške palice lahko zaščitimo z raznimi torbami, ki so lahko čisto navadne, nekatere so podložene, te ki pa danes predstavljam pa imajo trde zunanje stranice.

TORBE ZA ENO ALI VEČ PALIC

Obstaja več modelov torb , s trdimi stranicami. Imajo lahko eno in vse do štiri zadrge. Načeloma v en predal lahko spravimo po eno palico, vendar z eno zadrgo, lahko pospravimo tudi dve palici, če je ta malo večja. Oz. v tiste torbe z več zadrgami, lahko damo še kakšno palico zraven na zunanji strani. Posebej če je kolesce na palicama malo višje da se ne prekrivata.

OBČUTLJIVOST PALIC NA UDARCE

Najbolj odporne palice so kraparske, zato za njih ni takšne potrebe po takšnih torbah. Večina kraparjev uporablja podložene mehke torbe. Če gremo v drugo skrajnost, pa najdemo na drugi strani match palice. Te so najbolj občutljive palice. Špic teh se lahko zlomi ob vsakem manjšem udarcu. Prav tako občutljive so bolognese palice, vendar te zlahka zaščitimo enostavno s pokrovom ko je pospravljena.

DOLŽINA TORBE

Pri izbiri dolžine torbe za vašo palico, je še vedno najbolje, da palico izmerite doma kar sami. Sicer so standardne dolžine palic in za njih narejene torbe, vendar vedno lahko pride do odstopanja predvsem v dolžini palice oz. torbe.

Npr:

Če je recimo palica dolga 4,2 metra in je tridelna pomeni da naj bi bil en del dolg 1,4metra, vendar še je potrebno prišteti del, ki gre oz. se spoji z naslednjim. Lahko pa je zaradi mednarodnih enot palica kak centimeter dva daljša in je še tukaj treba prišteti kak centimeter.Torej 1,4m + cca. 10cm (spoja)+ 3cm rezerve (ker je palica dolga 4,24m) = 153cm
Torej pride v poštev torba dolžine 160cm. Lahko pa tudi 150cm vendar je bolje imeti malo rezerve.

RAVNE TRDE TORBE

Te torbe se izredno malo pri nas uporabljajo . Zasedejo pa izredno malo prostora in zato dobro zaščitijo palico. Kolesce je izven torbe, palica pa v njej kot kaže slika.


Zadrgo zapremo iz ene in druge strani do tak kjer je kolesce pritrjeno na palico.

ZAKLJUČEK
Torbe s trdimi stranicami imajo veliko prednosti. Priporočam vam jih predvsem za fine palice. Sam ne ravnam z opremo najlepše vendar odkar uporabljam vsaj za match palice trdo torbo, nimam problemov pri lomih. Zato če imate palice za malo več denarja ali kakšne stare palice, na katere ste zelo navezani, zamenjajte torbe in ne bo vam žal. Ne pozabite da se veliko palic nalomi prav pri transportu, zlomijo dokončno pa se seveda ponavadi na ribolovu.
Edina slaba lastnost trdih torb pa je seveda prostor . kajti te ga zasedojo malo več. Imamo pa zaradi njih malo bolj sproščeno glavo.

Mitja Kmetec
število komentarjev : 0


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com