vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS;AROMA No.2 50ml
STAR BAITS;AROMA No.2 50ml (12.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MUSTAD; TRNEK ZA SMUČA 3/0
MUSTAD; TRNEK ZA SMUČA 3/0 (4.29 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO NEUTRAL MIXED 10-15-20mm
ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO NEUTRAL MIXED 10-15-20mm (10.9 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - TRNKE MENJ
Sola ribolova >>
TRNKE MENJ

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - EVROPSKO P
Zanimivosti >>
EVROPSKO P

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KAKO SI NA
Sola ribolova >>
KAKO SI NA

DRŽAVNA PRVENSTVA V RIBOLOVU S PLOVCEM 2014; PRIPRAVE NA SP V RADEČAH


napisal: admin,  dne: 2014-01-23
Slovenija letošnje leto gosti Svetovno klubsko prvenstvo v Radečah. Kar bo vsekakor največji letošnji dogodek, ki se bo odvija v začetku junija. Radeče so postale stalnica Svetovnih prvenstev, kar pomeni, da se bo tukaj odvijalo še veliko prvenstev, saj bo že leta 2015 tukaj spet svetovno prvenstvo članov. Tako je za pričakovati, da se bodo tudi državna prvenstva odvijala na teh vodah, kar je najboljši trening.


V Sloveniji imamo srečo, saj imamo kar nekaj izredno dobrih tras, kjer odloča znanje, taktika ter sistem ribolova, vse manj pa je prisotne sreče. Vsekakor je izrednega pomena, da lovimo na vseh vodah, da imamo vsesplošno znanje in lahko tekmujemo po vseh trasah po svetu in smo konkurenčni večini držav. Za dobre uvrstitve je tako že na domačih tleh potrebno vložiti veliko truda, časa in tudi denarja. Vsesplošno lahko rečem, da so trase zadnja leta dobro izbrane, v vsaki ligi je po 8 tekmovanj, kar ni preveč ali premalo.

Zakaj pišem ta članek?
Letos 2014 in naslednje leto 2015 v Radečah gostimo Svetovno prvenstvo. Glede na to da potrebujemo tudi rezultate iz svetovnih prvenstev oz. so ti najpomembnejši, moramo vse podrediti temu. Imeli smo že evropsko prvenstvo pri nas, vse mlajše kategorije in lansko leto tudi ženske. Vse države sedaj že znajo loviti v Radečah in vse težje bo za nas biti med boljšimi, še težje na stopničkah. Zato bomo morali biti izredno dobro pripravljeni. Najbolje bi bilo imeti sploh pred svetovnim klubskim vse tekme v Radečah.
O čem točno govorim, vsi ki bodo tekmovali v DP posamezno in se bodo potegovali za reprezentanco skupaj z ekipnim delom naslednje leto, ki bo v Radečah. Bi morali znati najbolje loviti seveda na tej vodi in še pomembneje, pridobiti čim več znanja in treningov na tej vodi. Prav tako bi do junija bil to odličen trening za nas Rd Pesnica-Lenart viceprvake sveta, da bi do junija imeli čim več treningov na tej vodi. Torej bi s tem naredili dve dobri dejanji.
Slovenija 2.m lansko leto na Svetovnem klubskem prvenstvu v Italiji, največji uspeh do sedaj.


Glede na to, da mi je na uhe prišlo, da bodo trase in termini enaki kot prejšnja leta, bi se načeloma s tem lahko strinjali. Glede na dejstvo, da pa bosta dve svetovni prvenstvi pri nas, pa res ne razumem naših vodilnih, zakaj ne naredijo vseh tekmovanj na tej vodi in tako sebi kot nam mečejo polena pod noge.
Lansko leto smo imeli v mesecu maju tri vikende državno prvenstvo. En vikend (2 tekmi sob.+ned.), kar pomeni en dan za trening in priprave in dva dni tekmovanje, torej vsaj 3 dni v tednu. Vse tekme so bile na stoječih vodah. Torej kdaj lahko potem treniramo za svetovno klubsko prvenstvo v Radečah, ki se začne z junijem. Le redko kdo si lahko vzame mesec dni samo za ribolov, posebej pri nas. Ne razumem, zakaj se potem tekmovanja ne bi vsaj zamenjala? Res neumno se mi zdi da bom meseca maja tekmoval po stoječih vodah, kjer pa bo naslednji mesec Svetovno klubsko pa ne bom lovil. Oz. še huje ta tekmovanja na stoječih vodah bodo štela kot kvalifikacije za reprezentanco, ki bo kot sem že dejal spet v Radečah!?

Vsekakor razumem dejstvo, da morajo biti tekmovanja po vsej Sloveniji, vendar v takšnem primeru, bi vsak razumen človek naredil izjemo. Dvomim pa v naše sposobne vodilne gospode pri tekmovalni komisiji v RZS, da bo pognalo kak motorček tudi pri njih? Ali pa bodo bolj podobni fijakarskemu konju, kjer eden zelo velik konj vleče enega malega in vse ostale za sabo.

Seveda bodo padli sedaj komentarji, da vsa tekmovanja ne morejo biti v Radečah, kar je seveda neumno. Saj lahko recimo pri B-ligi izpustimo Radeče in jih naredimo drugje, čeprav se tudi iz B-lige lahko kdo uvrsti, bo pa zato imel posamezne teme, vse v Radečah.

Glede organizacije pa imam seveda dober predlog za naše vodilne pri tekmovanju na RZS, čeprav dvomim, da ga bodo upoštevali? Da ne bi RD Radeče organizirala vseh tekmovanj, bi sedaj lahko dali prednost RD, ki nimajo primernih vod in tekmujejo v A-ligi in bi te priredile tekmo na trasi kjer bo svetovno, torej če to želijo. Vsekakor sem prepričan, da v Radečah ne bi imeli nič proti in bi z veseljem odstopili traso drugim RD kot so Radgona; Majšperk,Brestanica, Brežice, Novo mest…. da priredijo tekmo, seveda če to želijo.

Seveda so še tukaj druge možnosti, kot je zmanjšanje štartnine, kot je predlagal mlad tekmovalec že pred leti… Vsekakor pa bi bilo izrednega pomena, da se kar seda lovi na vodi, ki bo gostila v dobrem letu dni dve svetovni prvenstvi.

Škoda je, da nismo ribiči profesionalci, potem bi bilo mnogo lažje. Tako, pa si moramo glede na zmožnosti, če je to le mogoče, ribolov narediti čim bolj enostaven in nam na roko.

Vsem ribičem, posebej v tem članku pa še tekmovalcem, lep ribiški pozdrav

Viceprvak Sveta 2013

število komentarjev : 7
napisal: Jaso, dne: 2014-01-23
Bravo Mitja, dobro napisano. Končno nekdo, ki razmišlja v korist slovenskega ribištva in ne gleda samo na par evrov, ki mu bodo spolzeli iz rok. Lp, *
napisal: linj, dne: 2014-01-26
Se popolnoma strinjam z zgoraj navedenim. Vse izbirne tekme (torej prizorišča teh tekem) za reprezentanco so enake že skoraj desetletje, pri čemer pa se tekme razlikujejo le v vodostaju in danih vremenskih razmerah. Večina tekmovalcev te vode pozna zelo dobro, kar pomeni, da je razlika med njimi odvisna le v njihovi dnevni pripravljenosti, še bolj pa v danih vremenskih razmerah. Tudi lokacije svetovnih in evropskih prvenstev so znane že vsaj 2 leti vnaprej kar pomeni, da se lahko posamezne reprezentance vsaj deloma pripravijo na specifične razmere, ki jih bodo tam čakale. Če se je lahko reprezentanca kot npr. Madžarska za tekmo, ki je bila pred leti na Slovaškem pripravljala na tamkajšnjem kanalu (izjemno hitro tekoči vodi) in ne na madžarskem jezeru Vallence (kot bi se lahko), zakaj se tudi v Sloveniji ne bi posluževali takšne taktike. Madžarom je nenazadnje uspelo, zakaj ne bi še Slovencem. Izbrati bi morali primerljive vode, sploh pa, če je tekma v domovini in na trasi, ki bi jo lako do potankosti izkoristili.
napisal: tito81, dne: 2014-01-28
Zdrava kmecka pamet je vedno slovencu tuja bla :-)
To je absurd ki je mogoc le v Sloveniji.
napisal: banny2, dne: 2014-01-29
Trenira se lahko tudi na trasi v Sevnici, saj je zgornja slika od tam. Druače maš Mitja prav.
Mislim, da ima gospod Zelič Branko, kod funkcionar RZ, kako besedo in bi lahko svojo tekmovalno traso bolj racionalno izkoristu. Čim več tekem na njej, da bodo naši tekmovalci na njej tekmovali in trenirarli, na prvenstvu bi pa bili polni izkušen.
napisal: knez, dne: 2014-01-30
Malo moram braniti g. Zeliča. Če bi sam odločal o izbiri tras sem prepričan , da bi šel močno "na roko", toda treba se je zavedati , da o tem odločajo tudi drugi. Absolutno se pa strinjam , da je treba izkoristiti domač teren do maksimuma. lp Knez
napisal: admin, dne: 2014-03-05
Vidim da vodilni v tekmovalni komisiji morajo požreti marsikaj, nekateri si celo anonimno upajo pošiljati čudne dopise, glede spremembe datumov. Kajti na prošnjo naše ekipe, so nas uslišali in vodilni zamenjali datume Trojice in Radeč, da bomo imeli vsaj eno tekmovanje pred Svetovnim prvenstvom.

citiram anonimnega pametnega pisca, ki je poln zavisti:
"
Pozdravljeni.

Pišem Vam v zvezi s tekmovalnim planom za leto 2014. Moti me, da ste tekmovanje prestavili zaradi pritiskov RD Pesnica. Ne vem zakaj se mora vseh 11 ekip prilagajati interesu ene ekipe oziroma posameznika. Najbolj pa bode v oči dejstvo, da bo tekmovanje potekalo v lovopustu rib ki prevladujejo na vaši trasi v Savi. Pozivam vas, da planirate tekmovanja v skladu z zakonom o sladkovodnem ribištvu in spoštujete pravila ne pa želje oziroma interese posameznikov. V kolikor vi niste pravi naslov bom poslal uradni dopis na ribiško zvezo in ministrstvo za kmetijstvo.
lp "

Res žalostno da imamo ljudi, ki ne privoščijo drugim uspeha, sami pa ga ne morejo doseči.
napisal: tito81, dne: 2014-03-12
Haha :-) Z veseljem si bom prisel ogledat prvenstvo kot gledalec. Zanimivo bo blo, ko bom ob kakem pivu debatiral s kom Iz tujih ekip, s kaksno popotnico je prisla slovenska ekipa na domace tekmovanje :-) Prav ne morem verjeti. Imamo traso prvenstva, lovi pa se drugje...enkratna priloznost, da imas delcek prednosti pred ostalimi reprezentancami...pa neeee :-) Ce je svetovno prvenstvo v kajaku v Tacnu, potem nasa zveza brez pomislekov za tisto sezono prestavi vsa mogoca tekmovanja v Tacen. Da se izvede cim vec treningov in tekem na tej vodi, ob vseh mogocih vodostajih. Temu se potem rece prednost domacega terena... Vsi klubi se s tem strinjajo, saj je to zdrava kmecka pamet oziroma je logicno. Le v nasi ribiciji se ne morejo dogovoriti....


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com