vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CHAMPION FEED; WONDER ALLROUND 2kg
CHAMPION FEED; WONDER ALLROUND 2kg (4.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ŠKORNJI SUPER LAHKI DO -50C
ŠKORNJI SUPER LAHKI DO -50C (35.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI;MREŽA TEAM KVADRATA II 4m
MIVARDI;MREŽA TEAM KVADRATA II 4m (37.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV NA
Zanimivosti >>
RIBOLOV NA

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REZULTATI
Zanimivosti >>
REZULTATI

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KRMLJENJE
Sola ribolova >>
KRMLJENJE

DRŽAVNA PRVENSTVA V RIBOLOVU S PLOVCEM SO ZA LETOS ZAKLJUČENA (A-liga, B-liga, Državno prvenstvo posamezno)


napisal: forcemaster,  dne: 2013-11-12


Sezona 2013 se je pred slabim mesecem dni zaključila. V vseh treh ligah je nastopalo več kot 130 tekmovalcev, v katerih so se potegovali za najvišja mesta. V vsaki ligi je bilo po 8. tekmovanj, v vsaki po 4 tekoče vode in 4. tekmovanja so potekala na stoječi vodi. Tekmovalne trase so bili dobro izbrane ter dobro izvedene.

A-liga

Prve tri ekipe: 1.m Pesnica- Sensas, 2.m Majšperk, 3.m Brežice

V najmočnejši prvi slovenski ligi je znova slavila ekipa Pesnica-Sensas, ki je ubranila naslov lanskega leta in upravičila naslov letošnjega največjega dosežka na Svetovnih prvenstvih Viceprvakov sveta.

VICEPRVAKI SVETA

Največja novost v ligi je bila nova trasa RD Murska sobota, kajti ni bila organizirana kot ponavadi v Kraščih ampak na šoder jami tik ob Murski soboti. Mnogi so se spraševali kaj bo prinesla nova trasa in z mano vred bili skeptični če se bo sploh ulovilo kaj rib. In trasa se je izkazala pozitivno, saj se je povsod dalo narediti vsaj soliden rezultat. Bo pa v prihodnje potrebno poskrbeti, da se bo povsod lovilo po pravilniku in bomo s tem bolj konkurenčni na svetovnih prvenstvih.

Prvi trije posamezno v A-ligi 1.m Mitja Kmetec, 2.m Dejan Petakovič, 3.m Jernej Ambrožič
Ekipni rezultati:
[www.som.si]

Posamezni rezultati, ki štejejo za reprezentanco:
[www.som.si]
Trasa v Sevnici

B-liga

V drugi slovenski ligi, je letos nastopalo samo 11 ekip. Tako je izpadla samo ena ekipa. Najbolj pozitivna stvar v letu 2013 je ta, da v je v tej ligi nastopalo kar nekaj mladih ribičev, ki bodo v prihodnjih letih krojili vrh Slovenskega ribolova. Med mladimi je seveda potrebno izpostaviti Ekipo RD Ptuj, ki ima največ mladih tekmovalcev in prav ta ekipa je prepričljivo osvojila naslov prvakov v drugi slovenski ligi. Kar štirje tekmovalci te ekipe so bili met top 5.
Vsekakor bodo izredno konkurenčni tudi v A-ligi in se morda potegovali tudi za naslov. Vsekakor se v tej ligi vidi, da lahko prav vsaka ekipa, ki vloži dovolj truda, z treningi, tehniko in pravilno taktiko pride v sam vrh. Vsekakor pa je potrebno imeti pri vsem tem tudi malo sreče.

Posamezno prvi trije v B-ligi: 1.m Mesarič Aleks, 2.m Božič Davorin, 3.m Primož Adanič


Prve tri ekipe B-lige: 1.m RD Ptuj, 2.m RD Mozirje, 3.m RD Ormož


Prvaki B-lige RD Ptuj

Ekipni rezultati:
[www.som.si]

Posamezni rezultati:
[www.som.si]

DP posameznikov

Letošnje leto je ligo, kjer se potegujejo tekmovalci za naslov državnega prvaka in posledično za sestavo reprezentance, zasenčilo dejstvo, da tekmuje tukaj vse manj tekmovalcev. Manjkajo predvsem mnogi mladi, ki za zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne tekmujejo. Vsekakor je to kar velik finančni zalogaj po drugi strani pa zahteva veliko časa. Po drugi strani, pa so to odlični treningi za naprej. V ligi je tekmovalo med 21 in 26 tekmovalcev, sistem je napravljen tako, da lahko poljubno pride vsak na tekmovanje kdaj hoče. Torej vsak registriran tekmovalec se lahko odloči če bo prišel na kakšno tekmovanje, plača prijavnino in odlovi. Vsi pa prejmejo točke za reprezentanco in če je v A ali B ligi dovolj dober pride v reprezentanco, kljub temu, da je tukaj med zadnjimi in odlovil samo polovico tekmovanj. Vsekakor se je treba malo zamisliti nad tem sistemom, vsekakor če je v ligi konstantno 30 tekmovalcev, ena najboljših izbir za reprezentaco. Se pa marsikdo, ki bi prišel v reprezentanco, ne odloči loviti v obeh ligah in tako se izgublja na kvaliteti in predvsem, tekmovalnost, s tem mislim kvaliteto ribolova, konkurenčnostjo in s tem povezanim napredkom v slovenskem ribolovu.
V ligi je naslov letos Osvojil Petar Dimitrovski, kateremu je sledil Pikelj Lenart in Jernej Ambrožič.

Rezultati:
[www.som.si]


Pred dobrim mesecem so se tekmovanja v ribolovu s plovcem za leto 2013 zaključila. Reprezentance so znane. Naj spomnim da bo Ekipa Pesnica-Sensas skušala v letu 2014 ubraniti naslov Viceprvakov Sveta, saj je naslednje leto Svetovno Klubsko prvenstvo pri nas v Radečah. Na Hrvaškem pa bo prav tako reprezentanca skušala narediti dober rezultat, Na Svetovnem prvenstvu septembra.
Upam da bo v letu 2014 nekaj sprememb, odvisno pa je to seveda od naših vodilnih, ki upam da bodo z njihovim strokovnim znanjem skušali lige narediti kar se da zanimive, predvsem pa upam da se bo ustanovili nazaj DP mladih tok je bilo nekoč, ko so oz. so imeli mladi Državna prvenstva porazdeljena skozi vso leto in ne vse, ko je konec šole.

Vsem lep tekmovalni ribiški pozdrav

Mitja Kmetec


Som.si
število komentarjev : 0


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com