vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER;EASY FLOW  ELASTIC PULLER
MAVER;EASY FLOW ELASTIC PULLER (3.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS; DIP RS1 200ml
STAR BAITS; DIP RS1 200ml (8.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MEDALJE 7CM  ZLATA,SREBRNA,BRONASTA
MEDALJE 7CM ZLATA,SREBRNA,BRONASTA (2.691 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NEKAJ POSN
Zanimivosti >>
NEKAJ POSN

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV V
Zanimivosti >>
RIBOLOV V

VIII. tekmovanje za ribiški pokal EU


napisal: admin,  dne: 2011-05-03
SLAVKO TESNO PRED JANIJEM NA „POKALU EU 2011“
Skupno 30 ribičev ujelo skoraj 126 kilogramov rib, slavil pa je domačin Slavko Mihelič iz Turjanskega Vrha

Čeprav jim je močno ponagajalo vreme, saj je večji del popoldneva deževalo, in čeprav je ob praznovanju 1.maja ter 7. obletnice vstopa Slovenije v EU, v Gornji Radgoni in okolici potekalo veliko število takšnih in drugačnih prireditev, je bilo več kot uspešno tudi tradicionalno, 8. tekmovanje v športnem ribolovu za prehodni pokal občine Gornja Radgona in EU. Omenjeno tekmovanje, ki je povezano s praznovanjem obletnice vstopa Slovenije v EU, in ki se je začelo leta 2004, ob vstopu naše države v unijo, poteka sedaj tradicionalno vsako leto prav na praznik dela, 1. maja. Tokrat je na ribnik v Podgradu po deževnem in turobnem vremenu, prišlo lepo število (30) ribičev iz širšega območja severovzhodne Slovenije. To je vsekakor lepa udeležba, če vemo, da tokrat ni bilo nobenih denarnih nagrad, katere ribiči imajo najraje, temveč predvsem pokali, in zato si organizatorji iz RD Radgona, TE Gornja Radgona, zaslužijo vse pohvale. Enako so pohvale zaslužijo tudi udeleženke in udeleženci tekmovanja, ki jim niti močen naliv ni mogel do živega. Poleg tekmovalcev pa je v Podgrad prišlo vsaj še trikrat toliko »kibicerjev«, ki so se tudi sladkali s pečenimi ribami in drugimi dobrotami.

Ko gre za samo tekmovanje, pa je v zanimivem štiriurnem namakanju, vseh 30 tekmovalcev ujelo natanko 126.040 gramov rib, katere so po tehtanju spustili nazaj v vodo. Med tekmovalci pa je bilo kar nekaj (16) takšnih, ki niso ujeli niti eno ribico. Mnogi so pričakovali, da bo zmagal kakšen izmed dosedanjih zmagovalcev (po dvakrat sta slavila Mirko Jančar in Borut Jug, po enkrat pa Božo Irgolič, Boris Medik in Andrej Švab, a se jim je s prvo zmago pridružil še Slavko Mihelič. Letošnja tekma je bila še posebej dramatična, saj so kar štirje prvouvrščeni bili v krogu dobrih dveh kilogramov. Med zmagovalcem Miheličem in Janijem Kozarjem je bila razlika le 460 gromov, zanimivo je tudi, da so prvi štirje ujeli skorajda polovico vseh rib – 57.660 g. Prav tako je zanimivo, da se je izmed dosedanjih zmagovalcev med prvih šest uvrstil je Mirko Jančar, ki ob Borutu Jugu tudi prihodnje leto, ima možnost za dosego tretje zmage in s tem osvojitve prehodnega pokala v trajno last. Tokrat pa so vsi trije prvo uvrščeni prejeli lepe pokale v trajno last, prehodni pokal pa je torej prvič pripadel zmagovalcu Andreju Švabu, iz katerega so mnogi nazdravili, pozneje pa je ostal v ribiškem domu, kjer bo počakal na trajnega lastnika, ki ga bo osvojil tretjič. Pokale sta tokrat podelila predsednik radgonskih ribičev Peter Bratuša in vodja tekmovalne komisije Ivan Bolčina.
Končni vrstni red: 1. Slavko Mihelič (Turjanski Vrh) 15.620, 2. Jani Kozar 15.160, 3. Jani Kralj (oba Gornja Radgona) 13.320, 4. Damijan Tomažič (Črešnjevci) 13.320; 5. Ivan Jaušovec (Plitvica) 9.520, 6. Mirko Jančar (Črešnjevci) 8.320 itd.
V nadaljevanju prireditve ob ribiškem domu v Podgradu pa je potekal še tradicionalni prvomajski ribiški kres, katerega se je v veselem vzdušju udeležilo veliko število obiskovalcev iz Gornje Radgone ter širšega območje Pomurja in Slovenskih goric, pa tudi iz sosednje Avstrije. Le vnetljivim snovem gre zahvala, da je namočeni kres sploh zagorel...
Dosedanji zmagovalci Pokala EU v Podgradu, 2004 in 2005: Borut Jug (Šratovci), 2006: Mirko Jančar (Črešnjevci), 2007: Božo Irgolič (Hrastje Mota), 2008: Mirko Jančar (Črešnjevci), 2009: Boris Medik (Ljutomer, 2010: Andrej Švab (Hercegovščak), 2011: Slavko Mihelič (Turjanski Vrh).
Besedilo in foto: O.B.
Slika: »Ribiški pokal EU…«
število komentarjev : 0


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Fox VRS2 sleeping bag
:: Nash Chair Indulgence SUB-LOW
:: ŠTEK MIVARDI 9000
:: Stol RIVE ST D36 AQUA
:: tekmovalec


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com