vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI; PANTER SHX (je na zalogi)
MIVARDI; PANTER SHX (je na zalogi) (101.9915 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CHAMPION FEED; WORLD CUP
CHAMPION FEED; WORLD CUP (2.65 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS; (NOVO 2014) BOILIJI LAYERZ COATED KELP 800g/14mm
STAR BAITS; (NOVO 2014) BOILIJI LAYERZ COATED KELP 800g/14mm (12.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - LOV NA DNU
Sola ribolova >>
LOV NA DNU

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SVINCI ZA
Sola ribolova >>
SVINCI ZA

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SVETOVNO P
Zanimivosti >>
SVETOVNO P

NASLOVA STA TOKRAT OSTALA DOMA


napisal: mitja,  dne: 2009-10-15
Športni ribolov/Četrtič so pripravili „Dolamičev memorial“
NASLOVA STA TOKRAT OSTALA DOMA
Med dekleti je (spet) slavila Matka Vrbančič, med moškimi pa Marjan Ploj; Skupaj je nastopilo 58 tekmovalcev in tekmovalk, ki so skupaj uplenili „le“ 72.120 gramov rib

Radgončan Peter Dolamič, nekdanji podjetnik, ki se je pozneje invalidsko upokojil, je pred dobrimi štirimi leti (20.9.2005) nepričakovano umrl. In ker je bil zelo dejaven na številnih področjih, še posebej v Medobčinskem društvu invalidov (MDI) Gornja Radgona ter v Ribiški družini Radgona, so se članice in člani omenjenih društev že naslednje leto ob občinskem prazniku občine Gornja Radgona, začeli v Petrov spomin organizirati spominsko tekmovanje v športnem ribolovu. In tako je 4. „Dolamičev memorial“, katerega je v prvi vrsti pripravilo MDI Gornja Radgona potekal v okviru letošnjega, 14. občinskega praznika. In kljub dejstvu, da so se mnogi ribiči, med drugimi odpravili na trgatve, in da je v Podgradu pri Gornji Radgoni potekalo še eno ribiško tekmovanje, se je tekmovanja v Zgornjem Konjišču udeležilo rekordnih kar 58 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prišli iz širšega območja Pomurja Štajerske, Koroške ter tudi iz sosednje Avstrije. Kot nam je ob koncu povedala organizatorica memoriala, članica obeh društev (invalidskega in ribiškega), Marjeta Lorber, je bilo tekmovanje odprtega tipa, kar pomeni, da so se lahko udeležili vsi, ki so to želeli, torej ne le člani ribiške družine ter invalidskega društva.

In na koncu so vsi bili nadvse zadovoljni, saj so preživeli lep in sončen dan v naravnem okolju in ob svoji ljubezni – športnem ribolovu, v idiličnem TRC Zgornje Konjišče v Apaški dolini. Zato bo tekmovanje, kjer sta udeležence med drugimi pozdravila tudi radgonski župan Anton Kampuš ter predsednik MDI Gornja Radgona Branko Habjanič, potekalo tudi v bodoče.

Organizatorji so hvaležni ribičem TE Apače za pomoč pri organizacij tekmovanj. Lorberjeva pa je hvaležna tudi radgonski občini za finančno pomoč pri nakupu pokalov, katere so podelili ločeno v ženski in moški konkurenci. Na samem letošnjem tekmovanju so vsi udeleženci ujeli skromnih 72.120 (lani: 256.800, predlani: 171.400; in leta 2006:112.004) gramov rib, katere so pot tehtanju vrnili v vodo. In dokler so lani bili uspešnejši Korošci, je letos prvo mesto v obeh kategorijah pripadlo domačinom z radgonskega območja. Med moškimi je namreč slavil Marjan Ploj, med ženskimi pa enako kot lani Metka Vrbančič. Zanimivo je, da kar 30 udeležencev (25) in udeleženk (5) ni ujelo niti ene ribe. Torej je 25 moških (67.890) in tri ženske (4.230) ujeli vse ribe.

Končni vrstni red, moški: 1. Marjan Ploj (MDI Gornja Radgona) 7.550, 2. Zlatko Pupaher (DI Maribor) 5.550; 3. Viki Tekavec (Mureck) 5.150; 4. Vili Krajnc (DU Kamnica) 4.550; 5. Bojan Lorber (Rožički Vrh) 4.450; 6. Ivan Filač (DU Dravograd) 4.300; 7. Davorin Graifoner (Duplek) 4.250; 8. Franc Čuk (ŠDIU Radenci) 3.240; 9. Nikolaj Peterka (MDI Gornja Radgona) 3.150; 10. Davorin Založnik (Paričjak) 2.500 itd.; Ženske: 1. Metka Vrbančič (Plitvica) 3.340; 2. Ivanka Dobrijevič (DU Pesnica) 260; 3. Marija Maly (DU Črešnjevec) 200 itd.
Najboljšim tekmovalkam sta pokale, ob pomoči organizatorice tekmovanja Marjete Lorber, podelila radgonski podžupan Vinko Rous in predsednik MDI Gornja Radgona Branko Habjanič. Najboljšim tekmovalcem pa so pokale podelile Natalija (prehodnega), Klavdija (za 1. mesto), Petra (za 2. mesto) in Sandra (za 3. mesto), torej soproga in hčerke pokojnega Petra Dolamiča. Hkrati pa so vsem tekmovalkam izročili še priložnostna darilca. Posebni pokal pa je predsednica radgonskega invalidskega aktiva Hedvika Weingerl podelila najstarejšem udeležencu tekmovanja, kar 94 – letnemu Jožetu Cesniku iz Raven na Koroškem, ki je obljubil, da bo zagotovo prišel tudi prihodnje leto.
Besedilo in foto: O.B.
slike: Dolamičev memorialštevilo komentarjev : 0


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Shimano Power Aero 6000
:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com