vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STARBAITS;BOJLI GRAB&GO MONSTER FISH 14mm/500g
STARBAITS;BOJLI GRAB&GO MONSTER FISH 14mm/500g (3.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI; PANTER SHX (je na zalogi)
MIVARDI; PANTER SHX (je na zalogi) (101.9915 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - barvilo fluor belo
barvilo fluor belo (7.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SVETOVNO V
Zanimivosti >>
SVETOVNO V

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NORI RED B
Zanimivosti >>
NORI RED B

ZAKLJUČEK EKIPNEGA DELA DP - A-LIGE


napisal: Grega,  dne: 2008-10-21
Ta vikend je na tekmovalni trasi v Radečah, potekal zaključek ekipnega državnega prvenstva v lovu rib s plovcem – A-liga. Naslov ekipnih državnih prvakov je v sezoni 2008, več kot prepričljivo osvojila ekipa RD Pesnica-Lenart, Team Sensas.

Tako so ti tekmovalci v svojo bogato zbirko končno dodali še edini nedosežen pokal v lovu rib s plovcem. Kljub temu, da je imela ekipa pred zadnjima tekmama v Radečah že skoraj neulovljivo prednost, so fantje suvereno odlovili in zmagali še obe zadnji tekmi.Ekipa Sensasa je v skupnih desetih tekmah v sezoni, zmagala kar 5x, vsega skupaj pa osvojila neverjetnih 185 negativnih točk, kar pomeni povprečno samo 18,5 na tekmo (3,7 točke na tekmovalca)Tekmovalna trasa v Radečah je tokrat ponovno presenetila, saj se je zaradi precej kalne vode v soboto, po večini lovila predvsem zelenika.Eden največjih poznavalcev te trase, sicer domačin a član ekipe Sensas, Stanko Vrstovšek je v soboto nalovil kar 5,5 kg zelenikV sobotnem mrzlem in meglenem jutru in negotovih razmerah za ribolov so si tekmovalci pripravili praktično vso opremo, ki bi lahko bila teoretično primerna. Od 2m tekmovalke pa do celotnega šteka in različnih dolžin bolognese.


Hranjenje 5 min pred pričetkom tekmovanjaNačin lova se je spreminjal skozi potek celotne tekme in tudi po sektorjih na trasi. Okoli 12-ih se je megla razkadila, posijalo je sonce.


Ribolovne razmere je spremenil tudi 20 cm padec vodostaja sicer precej kalne in umazane reke Save. Večina je začela na štek, po kakšni uri pa ni bilo več prijema večje ribe, zato so zmagovali tisti, ki so pravočasno prešli na lov zelenke s tekmovalko ali pa so tvegali več in na bolognese v zadnji uri in soncu nalovili nekaj večjih rib.


Drugi dan se je voda le bolj zbistrila in v poštev so spet prišle bolj standardne palice, bolognese in štek.
Ujelo se je več platničk, nosov, rdečeok pa tudi kaka mrena in veliki ploščič, niso manjkali.

Mrena nad 2 kgPloščič okrog 2,5 kgV sektorju E, se je kar nekaj ujelo tudi na daljše (9 ali 10m) polagalke.V ostalih sektorjih je prevladoval lov na bolognese palico.Glede na to, da so se letošnje tekme odvijale v najbolj poznih terminih (zaradi prestavljanja tekem), smo lahko še kako hvaležni, da nam je vreme res odlično služilo. Sicer mrzla jutra, se se kasneje spreobrnila v lep sončen dan brez vetra, ki bi še dodatno oteževal že tako težek ribolov na zahtevni trasi.Na sliki spodaj; Aleš Kancler, je tako kot vsako leto ponovno posegel po zelo visokih rezultatih, posamezno je zasedel 3.mesto. Naj omenimo tudi to, da je bil Aleš lansko leto prvi med posamezniki na svetovnem klubskem prvenstvu.Mitja Kmetec je ponovno odlovil zelo suvereno, saj je zmagal tako prvi kot drugi dan in si tako v skupnem seštevku zagotovil odlično 2.mesto.Zmagovalec v posamični konkurenci je z fantastičnimi rezultati dosegel Jernej Ambrožič, član ekipe RD Majšperk. Jernej je v vseh tekmah skupaj zbral 6 zmag in dosegel skoraj nemogočih 15,5 točk.Tehtanje ulova po tekmovanju. Približno tako je zgledalo v mreži ribiča, ki je zasedel solidno mesto v sektorju.Po koncu tekmovanja je tako kot ponavadi sledila razvrstitev rezultatov, tokrat tudi v skupnem seštevku.
Poleg pokalov so najbolje uvrščene ekipe in posamezniki v letošnji sezoni 2008, v lovu rib s plovcem, prejeli tudi medalje.


V konkurenci posamezno so bili najboljši
1.m: Jernej Ambrožič, RD Majšperk (v sredini)
2.m: Mitja Kmetec, RD Pesnica-Lenart, Team Sensas (na desni)
3.m: Aleš Kancler, RD Pesnica-Lenart, Team Sensas (na levi)Ostali rezultati posamezno (klik):
[www.som.si]

Posamezni končni rezultati, štejejo z rezultati lige posameznikov in skupaj tvorijo A in B reprezentanco.
Člani A-reprezentance se bodo drugo leto, namesto na SP, odpravili na EP, ki bo potekalo prav v Radečah.


V glavnem delu, torej ekipnem delu, se je na dobro 3.mesto uvrstila ekipa RD Murska Sobota, s skupnimi 289 točkami


Na odlično drugo mesto se je z super ekipo, uvrstila ekipa RD Ptuj Jure, ki je skupaj zbrala 267,5 točk


Državni prvaki za leto 2008, pa so postali tekmovalci ekipe RD Pesnica-Lenart, Team Sensas, ki je zbrala samo 185 točk


Ekipni rezultati A-lige v letu 2008 (klik):
[www.som.si]

Tako smo dobili nove ekipne in aktualne državne prvake.
Ta ekipa je najmlajša od vseh, a že zelo izkušena, saj je prav vsak član te ekipe, bil že tudi večkratni udeleženec svetovnih ali evropskih prvenstev. Tako so tekmovalci iz Pesniške družine, le osvojili že tako dolgo pričakovan naslov ekipnih prvakov še v članski kategoriji.
Prav ta ekipa bo drugo leto odpotovalo na klubsko svetovno prvenstvo, ki bo potekalo na Slovaškem, na že poznani trasi v Madunicah, kjer se je leta 2005 odvijalo evropsko prvenstvo (klik: [www.som.si])

Članske ekipe so tako z tekmovanji za letos zaključile, čakajo nas še samo tekme DP posameznikov, ki bodo potekale na ribniku v Ptuju.
Seveda bomo o tem zaključku in tekmah prav tako poročali na našem portalu.

lp
Grega
število komentarjev : 13
napisal: som, dne: 2008-10-21
Bravo, bravo in v upanju, da vam bo ratalo tudi v mednarodni konkurenci se že v naprej veselim vaših uspehov v letu 2009. Lp Som
napisal: lolič, dne: 2008-10-21
ČESTITKE!
napisal: miro50, dne: 2008-10-21
Bravo Žile tudi tvoje delo je obrodilo sadove... Čestitke vsem!
napisal: marin9, dne: 2008-10-21
bravo
napisal: zander82, dne: 2008-10-22
Samo tako naprej fantje.
napisal: amater, dne: 2008-10-22
Čestitam. Če pa letos ne bi zmagali, pol pa tudi ne vem... Ste imeli skoraj celotno ALL STAR petorko, ko ste dva potegnili od kod že?? Aja iz RADGONE. :) Zaj pa na puno v Madunicah, pa ful gasa v Radečah! Take šanse se redko pojavijo!
napisal: Grega, dne: 2008-10-22
V imenu celotne ekipe, vsem hvala za čestitke! Bravo miro50, Milan Cvilak - Žila, velja za enega največjih in najboljših mentorjev mladih ribičev v Sloveniji. Prav on nas je vzgajal, naučil loviti ribe in nam dal mnoga znanja ter ogromno motivacije. Plod njegovega dela pa je viden tudi zdaj. Takih ljudi, ki bi imeli toliko srca, potrplenja, največ pa pravega načina za delo z mladimi v Sloveniji žal primankuje.
napisal: Bruno, dne: 2008-10-22
Kdo pa gre na svetovno na Nizozemsko naslednje leto???
napisal: mitja, dne: 2008-10-23
To se bo odločalo 8 in 9 Novembra na Ptuju, ko se seštejejo rezultati obeh lig. Prvih šest je EP, drugih šest SP, ker je EP na domačih tleh je zamenjano.
napisal: Bruno, dne: 2008-10-23
Aaa, torej tako je to... Zamenjane ekipe... Tako lahko upamo na čim boljše rezultate na domačih tleh...
napisal: aperec, dne: 2008-10-23
BRAVO AMBRO!!:D
napisal: mitja, dne: 2008-10-24
uf raje ne preveč, bo verjetno kar nekaj nervoze.
napisal: NaCe_, dne: 2009-06-28
ambro ambro ti si car ti maš pičke ti maš dnar!!! :D :D


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor
:: PRODANO


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com