vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - VAN DEN EYNDE RIVER ACE 1KG.
VAN DEN EYNDE RIVER ACE 1KG. (2.4518 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS;TORBA RIG BAG
STAR BAITS;TORBA RIG BAG (16.5 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - VZGLAVNIK V OBLIKI KOI KRAPA
VZGLAVNIK V OBLIKI KOI KRAPA (23.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MORSKI GOS
Zanimivosti >>
MORSKI GOS

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NORI RED B
Zanimivosti >>
NORI RED B

Radgonski lovci in ribiči so se spet družili in tekmovali


napisal: mitja,  dne: 2008-07-28
EKIPNA ZMAGA ZA RIBIČE, POSAMIČNA ZA JAGRA OSKARJA ŠMIDA
Radgonski lovci in ribiči so se spet družili in tekmovali

Kako obojestransko je koristno, ko so se pred sedmimi leti odločili, da bodo redno organizirali srečanja, druženja in tekmovanja, je potrdilo tudi, že jubilejno, 11. tradicionalno srečanje radgonskih lovcev in ribičev, ki je tokrat potekalo na »ribiškem terenu«, ob njihovem lepem ribiškem domu v Lisjakovi strugi.

Spet so se zbrali mnogi prijatelji, ki jim je enoten cilj varovanje narave v vodi in na zemlji, ter njihovi družinski člani, simpatizerji in drugi občani, veselo druženje z različnimi tekmovanji in drugimi aktivnostmi, izmenjavo izkušenj, ter ob kulinaričnih dobrotah in odlični kapljici, pa je potekalo skozi celi dan in še dolgo v toplo noč. Po več deževnih vikendov, je tokrat tudi vreme bilo lepo in toplo, kar je dodatno doprineslo odličnemu vzdušju na srečanju lovcev in ribičev. In tako kot vedno doslej, je tudi tokrat bilo veselo in razigrano, s tem pa se je samo razširilo in poglobilo sodelovanje tako najodgovornejših kot članov v obeh radgonskih množičnih društvih, ter njihovih zakonskih partnerjev, zraven pa so bili tudi takšni, ki so člani obeh družin.

A to nikogar ni motilo, saj so eni in drugi ljubitelji in varuhi narave, kar s ponosom poudarjajo, ob tem pa so vedno pripravljeni sodelovati v raznih akcijah ter tudi v druženju. Gre vsekakor za koristno druženje in srečanje, ki se nenehno samo poglablja in širi. Ob druženju pa so spet potekala tudi zanimiva tekmovanja, in ker so tokrat organizatorji bili ribiči, je bilo v ospredju tekmovanje v športnem ribolovu (Ko so organizatorji lovci je to streljanje z MK orožjem, vlečenje vrvi ipd.) ter balinanju, zraven pa je bilo še pikado. In na svojem terenu so nekako po pričakovanju gladko (3:0) zmagali ribiči, a v primerjavi z tekmovanji, kjer niso bili posebej gostoljubni, pa so se ribiči izkazali kot odlični gostitelji, saj so ponovno postregli z odličnimi ribjimi in drugimi specialitetami. Medtem ko so v ekipnem delu slavili ribiči, pa je posamično prvo mesto za vse tri športne discipline pripadlo „jagru“ Oskarju Šmidu.

Rezultati po disciplinah, športni ribolov: Ribiči – Lovci 11.600:9.500; Balinanje: Ribiči – Lovci 16:13; Pikado: Ribiči – Lovci 1.345:1.292. Posamezno je kot rečeno največ točk zbral in tako zmagal, lovec Oskar Šmid, ki je zbral 42 točk, sledijo pa: 2. Vinko Vnuk (ribič) 40, 3. Ladislav Pišek (lovec) 38, 4. Rudi Petek (ribič) 36, 5. Boris Sovec (ribič) 35 itd. Ko gre samo za športni ribolov je med 22 tekmovalci prepričljivo slavil Franc Belna (ribič), ki je ujel 4.900 gramov rib, sledijo pa: 2. Dani Šmid 3.200, 3. Oskar Šmid 2.250, 4. Ladislav Pišek (vsi lovci) 1.950, 5. Anton Horvat (ribič) 1.750 itd.
Tako so najboljši posamezniki prejeli lepe pokale in priznanja, skupni zmagovalci ribiči pa so v trajno last prejeli tudi prehodni pokal. Toda bolj kot priznanja in pokali je bilo pomembno druženje ljudi, ki jih, kot sta menila predsednika obeh družin Anton Pintarič (lovci) in Peter Bratuša (ribiči), povezuje predvsem varovanje narave in okolja.
Besedilo in foto: O.B.
Slike: "Ribiči-lovci"število komentarjev : 1
napisal: lolič, dne: 2008-07-28
Ribe?! Drugače lepo.


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor
:: PRODANO
:: PRODANO
:: 2x Shimano ultegra C14 XSA 10000


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com