vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS TAK PACK TORBA
STAR BAITS TAK PACK TORBA (59.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - barvilo fluor belo
barvilo fluor belo (7.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - hrana timar mix
hrana timar mix (1.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV V
Zanimivosti >>
RIBOLOV V

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kapitalci >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kapitalci >>

4. Štorgov memorial


napisal: Grega,  dne: 2008-07-23
Skupaj so ujeli kar 221 kilograme rib
Prišli so upokojenci, invalidi in paraplegiki praktično iz Pomurja, Štajerske, Koroške...; Zmaga za Antona Kara iz Kamnice in Marjeto Lorber iz Rožičkega Vrha


V spomin na prehitro preminulega svojega predsednika, velikega ribiča in organizatorja različnih tekmovanj, Antona Štorga iz Radencev, so člani Športnega društva (ŠD) invalidov in upokojencev Radenci, pripravili tradicionalni, 4. memorial »Antona Štorge 2007« v športnem ribolovu s plovcem. Na tekmovanju, ki je ponovno potekalo v TRC Zgornje Konjišče v Apaški dolini, je kljub dopustom in mnogim drugim tekmovanjem in prireditvam, nastopilo zavidljivih 84 ribičev invalidov, upokojencev in paraplegikov iz Prekmurja, Prlekije, Slovenskih goric, Štajerske in Koroške ter od drugod, zraven pa je bilo tudi nekaj drugih, ki imajo radi športni ribolov in druženje v naravi.


Samo tekmovanje, ko se je na ribnikih trlo tekmovalcev in navijačev, je potekalo štiri dopoldanske ure, ko je sledilo tehtanje rib, katere so spet vrnili v vodo. Sicer pa je zraven po lepem in vročem vremenu bilo zraven tudi več 100 drugih obiskovalcev in gledalcev. Tekmovanje, ki se je začelo s prižigom sveče za pokojnega Štorgo ter pozdravnim nagovorom organizatorjev Jožeta Zemljiča in Marjete Lorber, je potekalo brez krmljenja, v ribniku pa so krapi (tudi trofejni), babuške, rdečerepke in drugi drobiž. Omeniti tudi kaže, da so težji invalidi in paraplegiki lahko imeli ob sebi pomočnika, vsem ostalem ribičem, če so ujeli kakšno težjo ribo, pa so lahko brez zadržkov za pomoč zaprosi kakšnega izmed sotekmovalcev iz bližine…


In čeprav pogoji niso bili posebej ugodni, saj je temperatura presegala 40 stopinj, pa so ribe kar dobro prejemale. Vsi udeleženci skupaj so namreč ujeli natanko 220,880 gramov rib, a za zmago ni štela samo količina ulovljenih rib, kajti tekmovanje je potekalo v dveh ribnikih in tako v različnih pogojih. Zato so med 2. in 5. mestom razglasili po dva tekmovalca za isto mesto. Najboljši je na koncu bil Anton Karo iz Kamnice pri Mariboru, med ženskam pa je bila najuspešnejša Marjeta Lorber, ki je tekmovala za MDI Gornja Radgona, in ki je med drugimi skrbela tudi za organizacijo tekmovanja. Poleg pokalov in praktičnih ribiških nagrad za tri najboljša tekmovalca, pa so organizatorji podelili še okoli 60 praktične nagrade za še veliko drugih uvrščenih udeležencev, za nagrade so poskrbeli predstavniki ŠD invalidov in upokojencev Radenci, s predsednikom Jožetom Zemljičem, vodjo ribiške sekcije Stanetom Mirom, in prizadevno Marjeto Lorber, na čelu. Slednja je še posebej zahvalila ribiški družini Radgona, ET Apače, ki jim vedno priskočijo na pomoč. Po drugi strani pa je predsednik omenjene ribiške enote izrazil zadovoljstvo, da jim invalidi v Konjišče pritegnejo toliko ribičev praktično iz cele Slovenije.

Končni vrstni red, moški: 1. Anton Karo (DU Kamnica) 13.400; 2. Vinko Trentura (MDI Maribor) 10.800 in Milan Vrbnjak (DU Križevci pri Ljutomeru) 8.900; 3. Branko Karas (DIU Radenci) 9.300 in Anton Šalamun (DU Križevci pri Ljutomeru) 6.700; 4. Mirko Medved (DU Limbuš-Pekre) 8.000 in Darko Merčnik (MDI Gornja Radgona) 6.100; 5. Pavli Smodiš (DU Kamnica) 7.750 in Bojan Merčnik (MDI Murska Sobota) 5.300 itd. Ženske: 1. Marjeta Lorber (MDI Gornja Radgona) 4.250; 2. Katica Habuš (DU Kamnica) 3.500; 3. Marija Maly (DU Črešnjevec) 750 itd.

Po tekmovanju nam je Marjeta Lorber, ki je zahvalila vsem darovalcem praktičnih nagrad, še povedala, da bodo že 20. septembra letos pripravili še tretji memorial Petra Dolamiča, na katerega je povabila vse tokrat prisotne tekmovalce.

Besedilo in foto: (ob)
število komentarjev : 0


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor
:: PRODANO
:: PRODANO
:: 2x Shimano ultegra C14 XSA 10000


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com