vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - VZGLAVNIK V OBLIKI OSTRIŽA
VZGLAVNIK V OBLIKI OSTRIŽA (17.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CHAMPION FEED; PVA TIGERNUS 5l KUHAN
CHAMPION FEED; PVA TIGERNUS 5l KUHAN (20 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CHAMPION FEED; TIGERNUTS V KOZARCU 3,8dcl KUHAN
CHAMPION FEED; TIGERNUTS V KOZARCU 3,8dcl KUHAN (3.3 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - TEKMA V RA
Zanimivosti >>
TEKMA V RA

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - PRIPRAVA P
Sola ribolova >>
PRIPRAVA P

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - TRNKE MENJ
Sola ribolova >>
TRNKE MENJ

RIBOLOV IN TEKMOVALNI RIBOLOV


napisal: mitja,  dne: 2005-05-31
Slovenija je zelo majhna država. Kljub temu pa se lahko pohvalimo s številnimi lepimi ribolovnimi vodami. Za vsakogar se najde nekaj.
Seveda je pri nas dodobra razvit tudi tekmovalni ribolov. Imamo ogromno muharjev, kraparjev, lov rib s plovcem...
Tako je je vsem treba zagotoviti kar se da enake pogoje. Posebej v tem športu je to pomembno! Kajti vsak, vsaj pri nas, pozna ribolov ne vidi pa razlik med "pravim" tekmovalnim ribolovom in ribolovom. Neštetokrat sem že slišal:" pač vržeš trnek v vodo in če imaš srečo se ujame riba". Seveda je težko razložiti ljudem od česa vse je odvisno, ali boš ujel ribo ali ne, čeprav moram reči, da marsikdo z zanimanjem prisluhne kako in kaj vse potrebuješ za tekmovalni ribolov. To je bil tudi eden od razlogov narediti to stran.
Vsak tekmovalni ribolov ima svoje posebnosti, tako npr. muharji sami izdelujejo muhe od katerih je veliko odvisno ali bodo ujeli ribo. Kraparji porabijo ogromno časa za pripravo vab, ki morajo ustrezati, tako vodi kot letnemu času. Seveda pri obeh je to samo majhen delček priprav za tekmo, kljub temu pa porabijo za to veliko časa. Malo več pa lahko povem o lovu rib s plovcem, kjer sem tudi sam prisoten. Zelo pomembna je priprava in izbira hrane, prav tako si je treba dobro pripraviti razne palice... Za dobro pripravo na tekmo potrebuje tekmovalec kar nekaj ur. Na tekmi pa lahko odloči prav vsaka malenkost. Včasih bi moral loviti samo na malo manjši trnek ali tanjši silk. Pmembno je da si tekmovalec na izžrebanem ribolovnem mestu privabi čim več ribe na čim manjši prostor.

Torej koliko je v tem športu sreče in koliko znanja? Naverjetneje ni športa kjer ne bi bila prisotna sreča. Kajti potem šport ni zanimiv, če ni prisotna sreča in je zmagovalec znan že vnaprej? Pri ribolovu je ogromno znanja,seveda pa je potrebno tudi nekaj sreče.

Mitja
število komentarjev : 1
napisal: žorž, dne: 2006-07-30
Bravo Mitja lepo razloženo za vse nevedneže.
L.P ŽorŽ


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com