vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI;NASTAVEK+POSODA ZA HRANO
MIVARDI;NASTAVEK+POSODA ZA HRANO (9.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER ŠTEK OCULUS PACK
MAVER ŠTEK OCULUS PACK (1599.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER ENIGMA SERIES 5 DELNI TOP SET
MAVER ENIGMA SERIES 5 DELNI TOP SET (199 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DP mladinc
Zanimivosti >>
DP mladinc

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NAJVEČJA
Zanimivosti >>
NAJVEČJA

SP - MADŽARSKA 2007 - 2.del


napisal: Grega,  dne: 2007-09-21
Drugi tekmovalni dan letošnjega svetovnega prvenstva je bil seveda vrhunec prvenstva. Ponovno oblačno in vetrovno vreme ni nič kaj presenečalo. Čeprav je med tekmovanjem kar nekajkrat tudi za kratek čas deževalo, je na koncu vselej posijalo tudi sonce.
Sonce na obrazu je imel seveda tudi anglež Alan Scotthorne. Saj je na koncu v skupnem seštevku, osvojil nov posamezni naslov svetovnega prvaka. Tokrat že petič.


Naši so bili nad rezultatom prvega dne seveda zelo zadovoljni, a pred njimi je bila še ena tekma. Zavedali so se, da če ponovijo rezultat 1.dne ali ga celo izboljšajo, se lahko uvrstijo v sam vrh.
Robi Bačič pred začetkom tekmovanja v sektorju A.Sodniki in ekipa, ki je preverjalo količino hrane. Tokrat so tekmovalci poleg hrane in veliko zemlje, seveda uporabljali tudi fuj in verdevas, v hrani tudi kasterje in gnojne črve.


Prvi favorit je bil zagotovo domačin Tamas Walter. Že prvi dan je kljub nekaj sreče odlovil zelo suvereno in taktično ter osvojil 1.mesto. Tokrat je bil seveda tudi pod velikim pritiskom pred svojimi številnimi gledalci ter ubranitvijo naslova svetovnega prvaka, ki ga je osvojil lani na Portugalskem.Alan Scotthorne si je vse naveze zelo natančno pripravil. Kljub temu, da se je lovilo predvsem na match palico in vaglerja, si je pripravil tudi nekaj top setov za štek.Jernej Ambrožič, ki je bil prvi dan rezerva in je zamenjal Mitja, se je tokrat izkazal več kot odlično. Le za nekaj gramov mu je ušla zmaga v svojem sektorju.Pogled na traso v času hranjenja pred tekmo. Že pred začetkom se je ob trasi zbralo kar nekaj ljudi, seveda so bili najštevilčnejši madžari.Tamas pri streljanju hrane na match palico, Lovil in hranil je dokaj blizu, nekje na 30 m.Na tekmovanju je bila tudi ena predstavnica nežnejšega spola. Rita Verja-Grabovska iz Latvije je tokrat prehitela kar nekaj zelo dobrih tekmovalcev. V sektorju B je osvojila dobro 16 mesto.Med drugim je prehitela tudi Ivana Biordija, lanskega vice svetovnega prvaka iz San Marina.Naš najboljši tekmovalec skupno, Miro Matjašec je ponovno dokazal da izkušnje vselej veliko štejejo. Tako prvi kot drugi tekmovalni dan je odlovil odlično.


Po dobrem 12.mestu prvega dne, je drugi tekmovalni dan lovil še bolje. S svojimi ploščiči se je s 3480 grami uvrstil na odlično 6.mesto v sektorju C. Skupno se je tako uvrstil na odlično 29.mesto, od vsega skupaj 224 tekmovalcev, kar je izjemen dosežek.Belgijci ki so mene osebno kar presenetili, saj so ekipno na koncu osvojili kar 2.mesto. Luc Vercammen je 1.dan dosegel 1.m v sektorju, je tokrat osvojil 6.m v skupnem seštevku pa se je tako uvrstil na skupno 5. mesto.


Naš slovenski "viceprvak" Stojan Žolnir je imel po prvem odličnem tekmovalnem dnevu nekaj smole. Prvi dan si je delil odlično 6.m, a drugi dan uspeha žal ni ponovil, saj se je uvrstil na 30.mesto v sektorju.


Stojan v akciji.Kot sem že omenil, je tekmovalce nekajkrat presenetila tudi manjša ploha.

Daleč najbolje od naših, je že po prvi polovici tekme kazalo Jerneju Ambožiču. Lovil je izredno lepo in natančno, ob tem izkoristil tudi solidno štartno mesto ter na koncu nalovil 6010 gr, s tem je za 10 gramov zaostajal za prvo uvrščenim angležom v svojem sektorju B.
Skupaj je nalovil kar 18 rib. Vsako uro po 6. Od tega je imel 15 babušk, 2 ploščiiča in krapa okrog 800 gr.


V zadnji uri tekmovanja je napetost že močno naraščala, v tem času so se najbolj odločali boji za naslov svetovnega prvaka. Tako kot že dan prej, je do tokrat ekipno še najbolje kazalo Italijanom, ki so letos res nepremagljivi.
V tem času pa se je nabralo še več obiskovalcev.


Aktualnemu prvaku Tamasu pa do tokrat ni kazalo nic najbolje. V sektorju je lovil skupaj z našim Ambrotom. On je z razliko od Jerneja dobival same ploščiče, ki so bili tudi lažji, na koncu je tako z svojim "le" 12.mestom v sektorju zasedel skupno 18.mesto, kar je bilo za njega prav gotovo veliko razočaranje.


Več kot očitno mu tokrat ni šlo, morda pa tudi ni bil tako zbran in sproščen kot smo to od njega vajeni. Le poglejte koliko fotografov želi med tekmovanjem ujeti fotografijo njegovega meta npr;)Tekma je tako šla h koncu. Sodniške sirene in sirene gliserja na vodi sta oznanila konec 54. svetovnega prvenstva za člane v lovu rib s plovecm.
Gneča ob tehtanju rib je bila velika.


Jernej Ambrožič s svojimi 6kg rib je tokrat požel veliko aplavza in dobre volje ter prejel veliko čestitk tudi od drugih mojstrov.

Ambro je tokrat res odlovil fenomenalno. Edina riba, ki se mu je odpela je bila 400 gr težka babuška, ki se je snela nekaj cm pred podmetalko. Ta bi mu prinesla celo sektorsko zmago.

Zanimivo je tudi to, da ga je premagal le Anglež Des Shipp, ki je prav tako kot Ambro, prvi tekmovalni dan bil rezerva.
Na koncu še skupna fotagrafija z angleškim trenerjem Markom Downesom, ki je prav tako prišel čestitat Jerneju za odličen rezutat.Dobro organizirane reprezentance so imele, tako kot vedno kar hitro znane skupne rezultate. Zmagovalci drugega dne so bili Italijani, pred Angleži in tretjimi Poljaki.
Takole so pomočniki po koncu tekmovanju pospravljali opremo, poraženemu Tamasu Walterju


...med tem ko si je nov svetovni prvak Alan Scotthorne vse pospravil sam, med tem pa dajal še številne intervjuje.

Na njegov stol bo lahko k pripisu "world champion" zdaj dodal še " 5 x"


REZULTATI 2.DAN
SEKTORSKO NAŠI IN NAJBOLJŠA:

A-SEKTOR:
31.mesto - Bačič Robert (SLO), 1070 gr
1.mesto - Romera Perez Tomas (ŠPANIJA), 7230 gr - NAJVEČJA TEŽA TRASE
2.mesto - Gabba Ferruccio (ITALIJA), 5530 gr

B-SEKTOR:
2.mesto - Ambrožič Jernej (SLO), 6010 gr
1.mesto - Shipp Des (Anglija), 6080 gr

C-SEKTOR:
6.mesto - Matjašec Miro (SLO), 3480 gr
1.mesto - Carraro Simone (ITALIJA), 6090 gr
2.mesto - Yakushin Ilya (RUSIJA), 4540 gr

D-SEKTOR:
30.mesto - Žolnir Stojan (SLO), 910 gr
1.mesto - Walczak Wiktor (POLJSKA), 4730 gr
2.mesto - Erdei Attila (MADŽARSKA), 4200 gr

E-SEKTOR:
18.mesto - Dimitrovski Petar (SLO), 2220 gr
1.mesto - Da Silva Diégo (FRANCIJA), 4500 gr
2.mesto - Lorenc Piotr (POLJSKA), 4070 grSKUPNI REZULTATI 54.SVETOVNEGA PRVENSTVA V LOVU RIB S PLOVCEM

PRVI TRIJE POSAMEZNO:
1.mesto - SCOTTHORNE Alan (ANGLIJA) - 5 točk
2.mesto - GRABOVSKIS Normunds (LATVIJA) - 6 točk, teža 8790 gr
3.mesto - EDVARDS Lee (WALES) - 6 točk, teža 7790 gr

Na sliki iz leve:
Grabovskis, Scotthorne in Edvards


In še dvig pokala novega svetovnega prvaka. K svoji bogati zbirki, je tokrat Alan dodal še peti pokal za naziv svetovnega prvaka posamezno.SKUPNE UVRSTITVE NAŠIH:
29.mesto - MATJAŠEC Miro, 18 točk
48.mesto - DIMITROVSKI Petar, 25 točk
79.mesto - ŽOLNIR Stojan, 36,5 točk
120.mesto - BACIC Robert, 49 točk
179.mesto - AMBROŽIC Jernej, lovil samo 2.dan
193.mesto - KMETEC Mitja, lovil samo 1.dan


EKIPNO:
1.mesto - ITALIJA, 57 točk
2.mesto - BELGIJA, 78 točk
3.mesto - MADŽARSKA, 86 točk

12.mesto - SLOVENIJA, 154,5 točk


Domači Madžari so bili že pred tekmovanjem veliki favoriti. Na svojem domačem terenu so dobro odlovili, čeprav so si prizadevali in zelo želeli zmagati.Zame majhno presenečenje je bila ekipa Belgije, ki je osvojila naslov svetovnih podprvakov.


in na koncu še NOVI AKTUALNI SVETOVNI PRVAKI ITALIJANIVeselje Italijanov se začelo. Letos so bili v bistvu nepremagljivi v vseh konkurenca. Poleg tega naslova so osvojili še naslov evropskih prvakov, naslov svetovnih prvakov pri čalnicah in naslov klubskega svetovnega prvaka. Zagotovo bo to leto 2007, za vse italijanske ribiče nepozabno.

Nepozabno pa bo ostalo tudi za nas. Slovenci so z osvojenim skupnim 12.mestom tako dosegli najboljšo uvrstitev slovenske reprezentance do sedaj. Fantje si vsekakor zaslužijo velike čestitke, saj so se odlično borili in dokazali da znajo lovit ribe, ter da so velikokrat sposobni premagati tudi najboljše.

Poleg vodstva, velja zahvala tudi vsem slovenskim navijačem, ki so prišli, si ogledali lepo tekmo in tako še navijali za naše ter morda tudi delno prisostvovali k dobrem rezultatu.

Za konec pa še zaključna fotografija treh najboljših ekip svetovnega prvenstva 2007. Od leve; Belgija, Anglija in Madžarska
Grega
som.si
število komentarjev : 7
napisal: jernej13, dne: 2007-09-21
lep prispevek!
napisal: jernej13, dne: 2007-09-21
aja, dobri rezultati. ampak bi lahk bli še boljši!lp,Jernej
napisal: žorž1, dne: 2007-09-21
še enkrat čestitke našim fantom
BRAVO
napisal: som, dne: 2007-09-22
Ok je bilo in veselim se skupaj s pobi, ki so garali za nas in naše barve. Lp Som
napisal: Frenky, dne: 2007-09-24
Najprej čestitke fantom. Odlično, vendar bi lahko z nekaj sreče bilo še boljše.
In še pohvala za prispevek LEPO.
napisal: ŽABKO, dne: 2007-09-27
bravo
napisal: bobinjo, dne: 2008-09-14
Ujelo bi se lahko več"!!


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: rola Mitchell avocast 8000 R 75€
:: Fox VRS2 sleeping bag
:: Nash Chair Indulgence SUB-LOW
:: ŠTEK MIVARDI 9000
:: Stol RIVE ST D36 AQUA


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com