vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -  MIVARDI COMBO MX9 3+1
MIVARDI COMBO MX9 3+1 (149.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - AERLEX 1000 XTB SPOD
AERLEX 1000 XTB SPOD (107.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - mini boilies 6mm 8mm
mini boilies 6mm 8mm (5.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SLASTNE RI
Zanimivosti >>
SLASTNE RI

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KAKO SE NA
Sola ribolova >>
KAKO SE NA

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kapitalci >>

SP - PORTUGALSKA 2006


napisal: Grega,  dne: 2006-09-07
Samo še nekaj dni nas loči do odhoda slovenskih reprezentanc na ribiško olimpijado, ki bo to leto potekala na Portugalskem. Tam bodo tokrat zbrani vsi najboljši ribiči sveta, saj olimpijada vključuje "vse" ribolovne kategorije, tako sladkovodne kot morske.


Lovilo se bo v sledečih kategorijah; lov rib s plovcem (člani, članice, pionirji in mladinci), ribolov na postrvi, krapolov, ribolov "bassa", morski ribolov z obale, morski ribolov s čolna, big game ribolov in celo podvodni ribolov...)

Slovenijo bodo na tej olimpijadi, ki je hkrati tudi svetovno prvenstvo, predstavljale 4 reprezentance v lovu rib s plovcem:
- člani,
- članice,
- invalidi in
- mladinci.

Tekmovanja in tekmovalne trase so tako razdeljene po celi Portugalski. Skupno mesto, kjer se bodo srečale vse kategorije in vse države bo le slovesna otvoritev v Lizboni. Kasneje se vsaka reprezentanca posebej seli na svoje prizorišče ter mesta, kjer so bodo odvijala posamezna tekmovanja.

Najmočnejša in najelitnejša je zagotovo konkurenca članov. Tokrat gre pri članih to že za 53. svetovno prvenstvo zapovrstjo. Tudi tokrat bo konkurenca velika in močna, saj se bo na tekmovanju članov predstavilo kar 32 držav iz celega sveta. Med ožji krog favoritov lahko štejemo Angleže, Francozi, Belgijce, Madžare, Špance, Italijane ter seveda domače Portugalce, ki se bodo na svojem domačem terenu verjetno še posebej pripravili. Za osvežitev spomina naj povem, da so lanski svetovni prvaki Belgijci. Prav tako je Belgijec še zdaj aktualni svetovni prvak med posamezniki Guido Nullens. Naši so zasedli 17.mesto.Reka v kateri bodo lovili člani se imenuje reka Mondego v kraju Montemor O Velho. Reka leži nekje 20 km od kraja Fugiera de Fuz, ki je tudi znano turistično letovišče.


Po tej reki potekajo tudi razna veslaška tekmovanja, zato je posebej primerna za večja tekmovanja, saj nudi vsaj 2km dolgo ravno traso in karseda enakovredno globino in tekmovalna mesta.


V kanalu tako prevladujejo ciplji, mrene, manjši krapi, rdečeoke, sončni ostriži in boge oz. borge.


Portugalci imajo namen pred samo tekmo dodatno vložiti še 13 ton manjših krapov. Ali je to res, bomo videli na sami trasi.
Nekaj tednov nazaj je na tej trasi potekalo mednarodno tekmovanje. Zmagala je ekipa iz Francije, zmagovalna riba pa je bila mala rdečeoka in ostriž. Trenutno (vsaj po besedah domačinov) bi naj bolje prijemali ciplji, ki so tudi že "navajeni" na fuj, tako da se jih da privabljat tudi na tak način.

Lovi se večinoma na krajše tekmovalke in šteke. V poštev pride morda še kakšna match palica in wagler sistem.

Naši tekmovalci znajo dobro odlovit tudi na te načine in zagotovo bo dal vsak tekmovalec na tekmovanju res vse od sebe.
Skratka, vsi si želimo, da bi letošnja pomlajena članska reprezentanca naredila kak lep rezultat. Znanje in sposobnosti imajo vsi, prav tako ima že vsak tekmovalce posebej, tudi že nekaj izkušenj s samimi tekmovanji na SP. Vsi člani tokratne reprezentance so že večkratni predstavniki Slovenije na SP, nekateri so tudi dobitniki medalj.
Barve Slovenije bodo v članski konkurenci v lovu rib s plovcem, tokrat zastopali:

Tekmovalci:
- Miro Matjašec
- Jernej Lipovnik,
- Mitja Kmetec,
- Jernej Ambrožič,
- Stojan Žolnir in
- Štefan Gjergjek in

Vodja ekipe: Andrej Bauman
Trener: Grega Štumberger

Vsi si želimo in nadejamo solidnega rezultata. Tudi na tako velikih tekmovanjih kot je SP, je pri ribolovu vedno prisotna sreča. Če bo kanček sreče doletel tudi naše fante, lahko posežejo tudi po višjih mestih. Zavedati pa se moramo vsi, da bo ta "naša" slovenska reprezentanca verjetno ena najmlajših reprezentanc sploh. To pomeni, da imamo še veliko potenciala in možnosti tudi v prihodnje.

Naj omenim še to, da se reprezentanca na pot odpravlja v zgodnjih jutranjih urah v soboto (9.september). S kombijem nas čaka dolgih 2500 km. Predviden prihod na Portugalsko je v nedeljo opoldne. V nadaljevanju tedna sledijo vsakodnevni večurni treningi, v soboto in nedeljo (16. in 17. septembra) pa velika že zdaj težko pričakovana preizkušnja za vse nas.

Veliko uspeha lahko le enako zaželimo še vsem ostalim našim odpravam, ženskam (članicam), invalidom in mladini.

Seveda, bomo kakor hitro bo mogoče javljali podrobnosti iz terena.


Uradna spletna stran: www.portugalfishing2006.com
število komentarjev : 8
napisal: žorž, dne: 2006-09-07
Lepo vidim da bo prisotna cela ekipa som.si. Fantje veliko lepoh rib in užitkov vam želim, pa pokažite im, da znamo tudi slovenci loviti ribe. Dober prijem
napisal: amater, dne: 2006-09-07
Držimo pesti! Veliko sreče in znanja vam želim!!! Eno vprašanje: Kdo bo pa za som.si skrbel, ko bosta oba urednika na prvenstvu? Bo šefica Katja postala tudi uradno glavna? :)
napisal: mitja, dne: 2006-09-07
verjetno:)
napisal: DAMIJAN, dne: 2006-09-07
Srečno vsem!
napisal: Malkec, dne: 2006-09-07
Upam da bote vzeli poleg debele gume za ciplje :) Srečno pa dober prijem!
napisal: Grega, dne: 2006-09-08
Zadnja informacija; na veliko žalost zraven ne bo odpotoval Štefan Gjergjek - Pišta. Zaradi bolezni se aktualni državni prvak žal ne bo mogel udeležiti tega prvenstva. Res škoda....
napisal: simptom, dne: 2006-09-08
Upam da bodo kakšni vidnejši rezultati med to svetovno elito.

Dober prijem vsem skupaj!


L.P. simptom@gmail.com
napisal: amater, dne: 2006-09-08
Kaj to pomeni, da boste zdaj tam brez rezerve, ali imate še koga "na zalogi"? No, fantje, pol pa vam želim mirno vožnjo in veliko uspeha! Pa pomagajte si med sabo, saj ste ekipa! Miro pa naj izroči vse skrivnosti, ki jih je ugotovil na tej trasi v preteklosti! Srečno in dober prijem. Pa oglasite se kaj! :)


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Shimano Power Aero 6000
:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com