vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - - NEPREMOČLJIVA OBLEKA+ŠKORNJI STANDARD Z NARAMNICAMI (različne velikosti)
- NEPREMOČLJIVA OBLEKA+ŠKORNJI STANDARD Z NARAMNICAMI (različne velikosti) (46.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO SPICY KRILL 15MM.
ROD HUTCHINSON;POP UP FLUORO SPICY KRILL 15MM. (9.9 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CAMOU ZIMSKA JAKNA Z FLISOM
CAMOU ZIMSKA JAKNA Z FLISOM  (25.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - HRANJENJE
Sola ribolova >>
HRANJENJE

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - TEKMA V TR
Zanimivosti >>
TEKMA V TR

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NORI RED B
Zanimivosti >>
NORI RED B

RADGONA V ITALIJO PO NOVE KOLAJNE


napisal: blaz,  dne: 2005-06-02,  komentarjev: 0
Lansko sezono je ekipa Radgone dominirala v državnem prvenstvu. Prepričljivo so zmagali. Sezono pa so kronali s trejim mestom na svetovnem klubskem prvenstvu in tako dokazali, da se lahko kosajo tudi s svetovno elito.

Od leve zgoraj: Miro Matjašec, Željko Mavrič, Prelog Gusti,levo spodaj: Kancler Aleš, Stanko Vrstovšek in Kancler Marjan.
Letos odhajajo v sosednjo državo Italijo točneje v Pelugio,Umbertide.
Ribolov naj bi bil tam zelo slab. Od najmlajšega člana ekipe Aleša Kanclerja sem izvedel, da naj bi se lovili kleni in tu pa tam kakšen krap. Tako bo ribolov najverjetneje zelo zahteven.
Upajmo, da bodo tudi letos prinesli domov kakšno kolajno ali pa se vsaj približali lanskemu rezultatu.
podrobno...

SVETOVNO PRVENSTVO NA FINSKEM


napisal: mitja,  dne: 2005-06-02,  komentarjev: 0
Zaradi raznih zapletov oz. protestov, svetovnega prvenstva v lovu rib s plovcem v Rusiji, je tekmovanje preseljeno na Finsko!
To se bo odvijalo v terminih ko naj bi bilo evropsko prvenstvo.

Po najnovejših informacijah, bo letos tudi evropsko prvenstvo. Trasa je na Slovaškem v "Hlohovcu", kjer smo imeli predlani svetovno prvenstvo.
Kako se lovi in predvsem kako so lovile ostale vrhunske reprezentance v naslednji rubriki.Trasa kjer bo letos potekalo Svetovno prvenstvo.


Lovi se rdečeoka in majhni ostriži. Zmagovalec v sektorju ima okrog štiri kilograme rib. Za bati pa se je velike vročine, zaradi katere je lahko ribolov še veliko slabši.


Hrani in lovi se v dveh linijah n
podrobno...

RIBOLOV IN TEKMOVALNI RIBOLOV


napisal: mitja,  dne: 2005-05-31,  komentarjev: 1
Slovenija je zelo majhna država. Kljub temu pa se lahko pohvalimo s številnimi lepimi ribolovnimi vodami. Za vsakogar se najde nekaj.
Seveda je pri nas dodobra razvit tudi tekmovalni ribolov. Imamo ogromno muharjev, kraparjev, lov rib s plovcem...
Tako je je vsem treba zagotoviti kar se da enake pogoje. Posebej v tem športu je to pomembno! Kajti vsak, vsaj pri nas, pozna ribolov ne vidi pa razlik med "pravim" tekmovalnim ribolovom in ribolovom. Neštetokrat sem že slišal:" pač vržeš trnek v vodo in če imaš srečo se ujame riba". Seveda je težko razložiti ljudem od česa vse je odvisno, ali boš ujel ribo ali ne, čeprav moram reči, da marsikdo z zanimanjem prisluhne kako in kaj vse potrebuješ za tekmovalni ribolov. To je bil tudi eden od razlogov narediti to stran.
Vsak tekmovalni ribolov ima svoje posebnosti, tako npr. muharji sami izdelujejo muhe od katerih je veliko odvisno ali bodo ujeli ribo. Kraparji porabijo ogromno časa za pripravo vab, k
podrobno...

ZRD MARIBOR IMA MLADINSKO IN PIONIRSKO EKIPO ZA DRŽAVNO PRVENSTVO


napisal: mitja,  dne: 2005-05-21,  komentarjev: 2
Po štirih tekmah je Mariborska zveza dobila ekipo za državno prvenstvo, ki naj bi za mladince potekalo na reki Dravinji, pionirji pa bodo najverjetneje lovili v Rogoznici ali v Tržcu.
V ekipi so se uvrstili:

SKUPNO MLADINCI:
UVRSTITEV IME PRIIMEK

1M FERK GORAZD
2M ERMAN NIKO
3M ČREPNJAK IGOR
4M KALOH SMILJAN
5M KOS MIRKO
6M ŠTEFANEC TILEN

SKUPNO PIONIRJI:
UVRSTITEV IME PRIIMEK

1M ROJKO ROK
2M VOGRIN TADEJ
3M LONČARIČ MAJA
4M HERNET JASNA
5M KOLAR BENJAMIN
6M BRENCE NEJC


prvo mesto med pionirji je osvojil Rok Rojko iz RD Pesnica-L
podrobno...

MARSIKDO VPRAŠA ZAKAJ ?


napisal: mitja,  dne: 2005-05-20,  komentarjev: 1
Pred vami je internetna stran na kateri je in bo še mnogo več informacij glede ribolova.
Marsikdo se vpraša zakaj? V bistvu je več razlogov zakaj smo se odločili narediti to stran. Pri nas skoraj vsi poznajo ribolov. Vendar je za marsikoga težavno začeti, poznam ogromno ljudi, ki bi radi lovili ali poskusili loviti ribe pa ne vedo na koga se naj obrnejo. Tako bodo na tej strani našli nekaj osnovnih napotkov za prve ribolove.
Prav tako je ta stran namenjena ribičem, ki se občasno odpravijo na kakšen ribolov in rabijo samo napotke kam, kdaj in s čim lovit.
Seveda bodo tukaj našli nekaj koristnih informacij tudi ribiči ki se udeležujejo raznih tekmovanj. Na tej strani bodo razne informacije glede priprav in poročil na raznih tekmah. Glede na to da sam ne bom mogel pokriti vseh področij tekmovanj, vas seveda vabim k sodelovanju.
Torej je ta stran namenjena vsem!
Ribolov je zelo obsežen, kar pomeni da se najverjetneje nihče od nas
podrobno...

SEJEM LOV IN RIBOLOV V GORNJI RADGONI


napisal: mitja,  dne: 2005-05-10,  komentarjev: 0
Letošnji že tradicionalni sejem je bil še razširjen in povečan, na njem so se večinoma predsatvljali sicer ponudniki lovske opreme, tisti, ki pokrivajo področje oblačil, obutve in druge dodatne opreme pa so znaimivi tako za lovce, kot ribiče, kot druge ljubitelje narave.

Za ribiče so bili najbolj znimivi razstvljavci podjetje RACCON d.o.o., ki so razstavljali tako najrazličnejšo ribiško opremi, kot tudi literaturo (knjige in revijo VODE IN MI), kot tudi ostale dodatke in opremo, ki jo potrebujejo ribiči, lovci in ostali ljubitelji narave. Podjetje KOPTEX d.o.o. je razstavilo proizvode za lov in ribolov predvsem ponudnika Beretta iz Italije. Gre za priznanega ponudnika z dolgoletno tradicijo in višjim kakovostnim razredom ponudbe. Podjetje BELA TRADE d.o.o. je predstavilo opremo za ribolov, ki pokrivajo skoraj celotno paleto potrebnega pribora. Njihov asortima je sestavljen iz proizvodov različnih proizvajal
podrobno...

KOLESCE, KI GA NE DELAJO VEČ


napisal: mitja,  dne: 2005-05-09,  komentarjev: 2
Kolesc najdemo dandanes ogromno. Kljub temu pa lahko z gotovostjo rečemo, vsaj za sladkovodni ribolov, da so Shimano kolesca pred ostalimi. Tudi cene teh kolesc so višje od ostalih. Zakaj? narejene so iz bolj trpežnih materialov, kar jim daje daljšo življensko dobo. Prav tako je potrebno imeti dobro borbeno zavoro. Pri nekaterih imamo dve.
Zelo težko je tudi najti kolesce katero ima dolgo plitvo glavo. to je posebej pomembno, kajti če ni glava od kolesca polna s silkom nam to skrajša mete.
Do sedaj so pri Shimanotu delali dve kolesci, kateri sta imeli takšni glavi. Vendar so ju zamenjali novi drugačni modeli, z drugačno glavo za silk.


Star model GTM kolesca, z dodano plitvo glavo.

Za kakšno kolesce se boste odločili, je odvisno kako pogosto lovite ribe in kje. Skoraj vsako kolesce vas bo vzdržalo nekaj let. Je pa res da se marsidaj zgodi, da prav zaradi slabe opreme
podrobno...

NASIPA JE VSE MANJ


napisal: mitja,  dne: 2005-04-22,  komentarjev: 0
TEKMOVALNE TRASE NA TROJIŠKEM JEZERU JE VSE MANJ

Problematika Trojiškega jezera je vse večja. Nasip enega najlepših Slovenskih jezer popušča.

Ribiči RD Pesnica-Lenart že dolgo opozarjajo na to! Ob tem pridemo do številnih nepojasnjenih vprašanj. Kdo bi sploh moral renovirati nasip,glede na to, da je jezero last države in ga ima v upravljanju ribiška družina? Po telefonskem pogovoru z vodnim gospodarstvom Ptuj, katero je pristojno za vzdrževanje tega jezera sem izvedel, da oni izdelajo sanacijski načrt ter poiščejo izvajalce. Ministrstvo za okolje in prostor pa naj bi dalo denar! Vendar ga ti nimajo, ali pa ta situacija ni dovolj problematična za njih? Pa vendar je stanje takšno, da daljšega obdobja nasip ne bo vzdržal. In spet se pojavi vprašanje, kdo bo odgovoren za morebitni izliv vode, kdo bo utrpel škodo? Najverjetneje stanovalci okrog jezera in seveda ribiči, ki so dolga leta vlagali, da je postalo to jezero privlačno tudi za
podrobno...

TEKMA V TROJICI


napisal: mitja,  dne: 2005-04-22,  komentarjev: 4
Dne 16.4.2005 smo imeli člani RD Pesnica-Lenart družinsko tekmo ob Trojiškem jezeru.

Prisotnih je bilo 26. tekmovalcev, med njimi kar nekaj, ki tekmujejo v višjih ligah!

Skoraj vsi tekmovalci so ujeli ribo.
V prvi uri je bilo na trasi zelo malo ribe, le nekaj jih je ujelo kakšnega ploščiča na match palico! Razen seveda tistih ki so lovili zelenike, te je letos kar veliko. Druga ura je bila malo boljša, kot ponavadi pa se je največ ribe ujelo prav v zadnji uri! Zmagal je tekmovalec s skupno težo ulova nekaj gramov pod 5.kilogrami! Med tekmovalci smo zasledili tudi dolgoletnega trenerja ribolova g. Milana Cvilaka, ki se rad udeleži kakšne tekme, posebej ko gre za prvaka družine!
podrobno...

PRVE TEKME - PRAGERSKO


napisal: mitja,  dne: 2005-04-14,  komentarjev: 0
Od 17-27 Aprila bodo potekale tekme na Pragerskem. Prvo tekmo ima že to nedeljo ZRD- Maribor, čez teden Regijsko mladinci-otroci in med tednom 27.4. še DP članic-članov!
Treningi so dovoljeni vsak dan s tekmovalno izkaznico!

V soboto 23.4. ob 14.30h pa prirejajo tudi eno izmed mnogih tekem na tej vodi! Zbor je na domu.
Vsakdo, ki bi se rad preizkusil pred tekmo je to najverjetneje najboljši trening!

ŽELIM VAM USPEŠEN ŠTART V SEZONO 2005!
podrobno...


SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - navigacija SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - navigacija SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - navigacija SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - navigacija
530 / 540 od 540prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE
:: TOMOS 4,5 motor za čoln
:: BELLY BOAT HART


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com