vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - GIANTS FISHING SIGNALIZATORJI RX2 3+1
GIANTS FISHING SIGNALIZATORJI RX2 3+1 (84.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI;ŠOTOR EXECUTIVE 1-2 OSEBI (na zalogi)
MIVARDI;ŠOTOR EXECUTIVE 1-2 OSEBI (na zalogi) (259.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - HASWING;ELEKTROMOTOR MOTOR 55lb  (5 let GARANCIJE)
HASWING;ELEKTROMOTOR MOTOR 55lb (5 let GARANCIJE) (209.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - EVROPSKO P
Zanimivosti >>
EVROPSKO P

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV V
Zanimivosti >>
RIBOLOV V

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KAKO SI NA
Sola ribolova >>
KAKO SI NA
napisal: mitja
dne: 2005-12-09
vrsta vabe: PRIPRAVA KRUHA ZA KRMLJENJE
vrsta ribe: PODUST...
tip vode: TEKOČA
tehnika: SPLOŠNO
Kruh je ena najbolj osnovnih hran. Mnogi ga uporabljajo že vrsto let za privabljanje rib. Najbolj je primeren za tekoče vode in to zato ker se zelo dobro veže oz. zlepi. Na tekoči vodi je zelo pomembno, da hrano, ki vržemo v vodo, tam tudi ostane čim dlje časa. Kruh si ribiči pripravijo na različne načine, sam vam bom predstavil, kako so me t.i. Dravski ribiči naučili pripraviti kruh.Kruh najprej raztrgamo na primerne kose, kot kaže slika. Dobro je če je star kakšen dan ali dva. Nato v vedro nalijemo vodo in to toliko da kruh potopimo v vodi.


Nekaj minut lahko počakamo, da se kruh malo namoči, če je bolj trd. Nato pa ga z rokami zmečkamo na čim bolj drobne kose. Iz kruha moramo iztisniti čim več zraka, da bo ta šel na dno. Spet lahko pustite nekaj minut.


Zdaj je treba iz kruha iztisniti čim več vode. Sploh če ne bi radi dodali dosti hrane ali drobtin. Sam sem si pomagal kar z obročem od podmetalke, ki ima ravno pravšnje luknje, da kruh ostane v njej voda pa odteče. Seveda lahko vzamete sito ali kaj podobnega.


Če nimate pri sebi nobenega primernega pripomočka za iztisnit iz kruha čim več vode, lahko kar z rokami naredite kepe in iztisnete vodo.Kruh zdaj še enkrat v vedru z rokami zmečkajte (kot kaže slika). Bolj ste kruh iztisnili manj bo potrebno dodati suhe hrane ali drobtin. Sam sem dodal na hlebec in pol kruha dober kilogram hrane. Hrane morate dodati toliko da se bodo dale narediti trde kepe. Seveda vse skupaj dobro premešajte in če imate možnost dajte vse skupaj skozi sito.Hrana je pripravljena. Iz nje naredite primerne velikosti kepe odvisno kje kako in kdaj lovite. Kepa na tekoči vodi pa mora biti trda, da gre na dno in tam tudi nekaj časa ostane. Ko boste kepo vrgli v vodo in se bo slišalo podobno kot če bi vrgli kamen, potem ste hrano dobro pripravili!

Glede na to da je zimski čas in se mnogi odpravljajo lovit podusti, vam priporočam, da k kruhu dodate drobtine. Riba se pozimi ne prehranjuje tako veliko in jo tudi hrana ne zanima toliko kot poleti. Ni slabo če leži na dnu nekaj hrane, ki ribo privlači. Prav zaradi tega je treba kruh tudi dobro pripraviti, saj ne smemo preveč pogosto krmiti. Mnogi krmijo samo na začetku. Zato mnogi delajo napako, ko kruha ne zmečkajo dovolj. Kepa jim sicer gre na dno, vendar reka lažje dvigne velik delec kruha in ga odnese. Med tem ko se majhni delci oprimejo na kamenje in razne druge vdolbine in tam tudi dlje časa ostanejo.

število komentarjev : 8
napisal: pele, dne: 2007-07-30
zaj bon probal gnjes tou napravte pa ten vido či kakša podust sploj prijme na stave.
napisal: pele, dne: 2007-07-30
samo z krujon eli ka je tou rjavo?
napisal: mitja, dne: 2008-01-22
Kasneje se doda hrana de je vse skupaj bolj trdo.
napisal: krapa11, dne: 2008-04-18
mater ges tui neven ka je tau nazadnje
napisal: ziga55, dne: 2008-05-03
a je lahko to tut za vabo pomoijem da ja kai pa vi mislte????????


lp žiga
napisal: jure17, dne: 2008-05-28
mitja a mogoce ves ce se da tako hrano za krmljenje naredit tudi samo iz kruha, jajca in ce kaksne zacimbe? (lovil bi krape)
napisal: sanger, dne: 2008-08-08
dodaj prgo bo najbolj koristno
napisal: vunspeganakl, dne: 2009-02-12
jaz v vsako tako kepo dodam se en kamen da se hitreje potopi ;) LP.


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com