vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS;  DIP KELP SPIRULINA 200ml
STAR BAITS; DIP KELP SPIRULINA 200ml (9.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - VZGLAVNIK V OBLIKI SOMA
VZGLAVNIK V OBLIKI SOMA (27.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MEDALJE 7CM  ZLATA,SREBRNA,BRONASTA
MEDALJE 7CM ZLATA,SREBRNA,BRONASTA (2.691 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SVETOVNO P
Zanimivosti >>
SVETOVNO P

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DELITEV RI
Sola ribolova >>
DELITEV RI

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REZULTATI
Zanimivosti >>
REZULTATI

DRENNAN FRAČE SO No.1 V SVETU


napisal: admin,  dne: 2014-05-06
Kot ste verjetno pred kakšnim tednom opazili, je prispela težko pričakovana drennanova pošiljka. Poleg drugih izredno kvalitetnih izdelkov, so nam poslali tudi veliko izbiro njihovih frač. Zadeva ne bila tako zanimiva, če Drennan ne bi izdeloval najbolj uporabljanih frač v modernem tekmovalnem ribolovu. Na svetovnih prvenstvih je velika večina tekmovalcev uporabljale prav drennanove frače. Za boljšo predstavo bo najbolje, če začnemo pri najmanjših...Serija "REVOLUTION TANGLE FREE". Kar nekaj časa in energije so pri Drennanu vložili v te nove frače. Popolnoma nova zasnova, tako okvirja kot košaric, s katero so dosegli, da se gume po strelu več ne zapletajo. Zapletanje preprečujejo majhni ležaji na katere so tetive pritrdili, le te se po strelu enostavno odvrtijo, s čimer se skoraj popolnoma preprečijo zapleti tetiv. Drennan nam tukaj ponuja štiri različne moči frač, na dveh velikostih okvirjev. Turkizna in rdeča sta mišljeni za krmljenje kadar lovimo s štekom oz. blizu in sta opremljeni s termoplastično gumo in malima košaricama. Prednost termoplastične gume je prav gotovo njena obstojnost, majhna "slabost" pa njena moč. Na večja okvirja so pri Drennanu namestili tetive iz lateksa, le ta je manj odporen na UV-svetlobo, zato pa toliko bolj močen. Večji frači sta namenjeni krmljenju peletov in drobirja na srednjih razdaljah.

Pod imenom "SOFTFEED GROUNDBAIT" se skriva najbolj uporabljana frača svetovnih prvenstev. Oba modela (zelen in rdeč) sta opremljena s tetivama iz mehkega lateksa. Na voljo sta dva modela, katerih okvirja se razlikujeta po barvnih vložkih. Zelena različica se vam bo najbolj prikupila, na razdalji med 20 in 35 metri, rdeča se najbolj izkaže na razdalji med 25 in 60 metrov.

Najbolj uporabljena frača sploh. Uporablja jo več kot 80% tekmovalcev na Svetovnih prvenstvih.

"GROUND BAIT CATY". Za ta dva modela bi jaz uvedel obvezen orožni list. Pred kakšnima dvema letoma sem pri Mitji kupil zeleno različico (ker rdeče takrat slučajno ni bilo). Kovinski okvir, lit gumijast ročaj in močne tetive iz lateksa. Ne vem kako naj to opišem, ampak vse na tej frači se zdi "tako naravno". Če me je prej pri fračah vedno kaj zmotilo, me tukaj ne moti popolnoma nič. Koš ima vgrajeno plastično šalčko, ki preprečuje stiskanje kep med streljanjem. In te kepe letijo daleč, zelo daleč. Tudi tukaj Drennan ponuja dve različici. Zelena za delo na razdaljah med 30 in 60 metrov, ter rdeča za razdalje med 50 in 80 metrov.Poleg zgoraj naštetega, so nam iz Drennan-a, za vse ljubitelje dobre stare klasike poslali tudi štiri modele frač "TEAM ENGLAND". Gre za manjše modele oz. frače za delo na "štek-razdalji" in pol-distanci. Okvir frače je zasnovan tako, da omogoča streljanje z obeh strani, tako frače pred strelom ni potrebno obračati v pravo smer. Modeli povrh vsega vključujeta še dodatne tetive iz lateksa.
Da se kraparji ne bodo počutili zapostavljene smo seveda naročili tudi dva modela hčerinskega podjetja E.S.P. "MEGA CATY" ima izjemno veliko košarico v katero lahko spravimo tudi do 60 14mm boiliev oz. 100g hrane. Tako lahko v najkrajšem času na krmišče izstrelimo ogromne količine hrane. Košarica ima varjene šive in držalo iz velkra, ki preprečuje, da bi košarico nehote izpustili. MEGA CATY je namenjen delu na krajših in srednjih razdaljah, (tu seveda govorimo o kraparskih razdaljah). Druga frača iz E.S.P.-jeve serije sliši na ime "BOILIE PULT". Posebnost je posebno oblikovana stožčasta košarica, ki omogoča izredno majhno razkropljenost boiliev na razdaljah preko 40m. Obe E.S.P.-jevi frači sta seveda opremljeni z kvalitetnimi ogrodji in močnimi tetivami iz lateksa.

Da zadevo še dodatno popestrimo, nam je DRENNAN za vse frače poslal tudi rezervne elastike in košarice. Okvirji so itak neuničljivi.

Bostjan Drozg

število komentarjev : 0


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com