vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CHAMPION FEED; WORLD CUP
CHAMPION FEED; WORLD CUP (2.65 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - GIANTS FISHING SIGNALIZATOR R2
GIANTS FISHING SIGNALIZATOR R2 (24.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - PIRO PLANET:REVOLVER 6mm.
PIRO PLANET:REVOLVER 6mm. (35 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV KR
Sola ribolova >>
RIBOLOV KR

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

KAKO ZLEPITI KOSTNE ČRVE


napisal: Grega,  dne: 2005-08-24
Kostni črvi so poleg hrane, večkrat odločilni faktor, da privabimo ribe na želeno mesto. Sploh kadar pri ribolovu lovimo dlje, največkrat gre to za ribolov z vaglerjem moramo kostne črve-modne zlepiti. Le tako jih lahko s fračo streljamo tudi do 50m. Prav tako kostne črve lepimo na tekoči vodi, takrat jim po potrebi dodamo še droben pesek ali manjše kamenčke.

POTEK:
Kostne črve najprej presejemo (odstranimo žagovino), ter jih damo v posodo (po možnosti čim nižjo in površinsko čim večje). Nato jih potrosimo z lepilom, tako da od njega modni postanejo malo beli.


Lepila po možnosti uporabite čim-manj (že zaradi vonja ribam verjetno preveč ne odgovarja), kasneje ga lahko po potrebi še vedno dodate (primer: 1kg modnov se da zlepiti tudi z žlico ali dve lepila).

V kolikor boste uporabljali modne na tekoči vodi, dodajte pesek. Pesek kupite v kakšni trgovini za akvaristiko ali ga sami kje presejete (dobro je le to, da je pesek čist-brez belega prahu in da ni preveč vlažen). Za počasi tekočo vodo je dovolj pesek debeline okrog 2-4mm, za bolj tekočo vodo pa so to lahko že manjši kamenčki. Če dodajate pesek, ga dodajte preden modne poškropite. Pesku dodajte lepilo in premešate. Ker je pesek že velikokrat malo vlažen kasneje niti ni potrebno modne še dodatno močit.


Malo počakajte, da se pesek zalepi nato ga dodajte črvom


Nato malo počakajte da se črvi z lepilom (in s peskom) dobro premešajo. Nato s šprico oz. razpršilcem malo pošpricajte (če ste dodali vlažen pesek verjetno sploh ne bo potrebno), ali pokapljajte z vodo samo par kapljic, pazite da ne boste preveč, potem so preveč mokri in se ne zlepijo, v kolikor pa jih preveč namočite pa dodajte še malo lepila.
Ko to opravite malo premešajte, da so pesek, črvi in lepilo enakomerno porazdeljeni in pustite nekaj časa, priporočam vsaj pol ure.


Ko se črvi dovolj zlepljeni se mora iz njih dat naredit kepica.


Tako zlepljene črve lahko potem streljamo s fračo ali na tekoči vodi dosežemo to, da črvi čimprej in v celoti pridejo do dna (sploh če je večja globina ali močan tok).

Dober prijem

število komentarjev : 9
napisal: mitja, dne: 2005-08-24
Mmmm... Njami!
Na tem portalu bi moralo pisat, da določenih strani ni dobro gledat med malico ob sendviču... :-)
napisal: Grega, dne: 2005-08-24
hehe, ja se strinjam:) Ampak portal je namenjen ribičem in take stvari so pač sestavni del ribolova. Posebej apetita pa ob gledanju slik verjetno res ne dobiš!:)
napisal: tomaž, dne: 2005-08-25
pozdrav
omenjena metoda je opisana pri uporabi klasičnega lepila za črve. obstaja lepilo z komercialnim imenom colla arabica ( na trgu prisotno cca 5 let ). uporabo tega lepila priporočam poleti ko so temperature višje, črve lahko lepimo v večjih količineh(5 kg v klasičnem ajmarju), saj se spodaj ne potijo. tudi roke ostanejo po uporabi čiste. lepila se uporabi manj kot klasičnega. seveda je tudi cena temu primerna. klasično lepilo je boljše le pozimi in kadar je zračna vlaga zelo velika.obe lepili se lahko med seboj poljubno meša, predvsem v prehodnih obdobjih(jesen in zgodaj pomladi)
napisal: mitja, dne: 2005-08-25
najverjetneje govoriš o colmic lepilu. Ja, sam sem ga preizkusil in je res dobro, kljub temu pa je klasično tudi čisto v redu. Za črve pa potrebuješ veliko posodo kot je na sliki, ker če so preveč na vrh naloženi se radi odlimajo od spodaj.
napisal: tomaž, dne: 2005-08-25
arabic gum je komercialno ime za lepilo colmic, trabucco, tubertini in še nekaterih drugih vendar je zame le predrago. pozdrav
napisal: katja, dne: 2005-08-25
Saj tudi meni, morda pa si ga bom vseeno privoščil za zadnje tekme!
napisal: ažek, dne: 2008-09-07
Mene pa zanima od kod vam toliko kostnih črvov?? Kaj niso dragi?'
napisal: luka ribič, dne: 2008-12-12
hja glih pocen niso sam če hočeš lovit jih morš met ni pa obvezno
napisal: piwc, dne: 2009-03-29
zdravo! a mogoče kdo ve če se da dobit to lepilo za kostne črve tukej v internetni trgovini ?


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com