vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - - NEPREMOČLJIVA OBLEKA+ŠKORNJI STANDARD Z NARAMNICAMI (različne velikosti)
- NEPREMOČLJIVA OBLEKA+ŠKORNJI STANDARD Z NARAMNICAMI (različne velikosti) (46.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER;EASY FLOW  ELASTIC PULLER
MAVER;EASY FLOW ELASTIC PULLER (4.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -  PULOVER,ZIMSKI Z FLISEM
PULOVER,ZIMSKI Z FLISEM (29.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SVINCI ZA RIBOLOV S PLOVCEM


napisal: mitja,  dne: 2005-06-17
Za stoječe in počasi tekoče vode se uporabljajo šibre. Za tekoče pa solzice. Seveda pri določenem načinu ribolova, lahko tudi v stoječi vodi uporabljate solzice( ribolov krapa), da je vaba bolj pri miru.

Kaj morate paziti pri nakupu svincev?
Posebej pazite, da boste kupili čim mehkejše svince. To pa zaradi tega, da se bodo lahko ti, po potrebi lažje premikali po silku. Še bolj pomembno pa je, da ti ne bodo poškodovali silka. Posebej tam kjer se uporabljajo zelo tanki silki (0.10mm). Sigurno se vam je že zgodilo da vam je riba utrgala, kjer ste pritrdili svinec.

Nameščanje svincev, da ne poškodujete silka:
najbolje je da silk, ki je glavni pustite kar na original kolutu. nanj namestite najprej plovec, nato svince. Ko je plovec pravilno obtežen, potegnite vse svince nad mesto kjer ste jih stiskali na silk in tisti del silka odstranite. Dobra lastnost tega je, če ste preobtežili plovec svinec enostavno potegnete iz silka.

Naprava za dajanje ali odstranjevanje svincev iz silka

Pravilno nameščanje svincev oz. vrstni red:
v marsikateri reviji ste lahko prebrali o raznih nastavitvah svincev po navezu. Sigurno smo se vsi iz njih kaj naučili. Pravilno se namestijo svinci tako, da damo od zgoraj, torej prvi pod plovcem najprej večje, nato bolj gremo po silku proti trnku manjše dajte gor. Torej,npr. če imate plovec 0.75g dajte pod njega 5x po 0.10g svinec in nato še 5x po 0.05g svinec. Vendar se vam bo zelo težko ujemala obtežitev plovca, zato boste morali dati kak svinec manj na silk ali pa kakšnega npr. 0.03g še dodatno od spodaj. Ne pozabite, zelo pomembno je, da je plovec pravilno obtežen.

Razporeditev:
Kako jih razporediti ima vsak svoj sistem. Prilagajati pa ga morate glede na vodo, oz. tok v vodi. Če je zelo valovito se dajo svinci bolj skupaj, ali če je močan tok. Spet drugič ko je bolj mirno ali ni toka, so lahko zelo razporejeni. Če vzamemo kot primer navez od zgoraj, kot nekaj vmesnega: Imate trnek z predvrvico 20cm, nato dajte prvi svinec(torej 0.05g), izpustite 20cm, dajte drugega, čez 15cm tretjega, čez 10cm četrtega ostale pa čez 10cm skupaj.Zakaj sploh razporejamo svince:
Tukaj je več razlogov. Eden je ta, da riba ob prijemu ne čuti takoj obtežitve, (ploščič se pri večini prijemu dviguje in če zazna veliko obtežitev od spodaj, vabo izpusti). Drugi je ta, da vaba bolj počasi tone in nam riba lahko prime med tem ko tone, (torej takoj ko vržemo v vodo). Tretji razlog pa je ta, da ob pravilni razporeditvi svincev nam ti v vodi naredijo lok in je vaba bolj privlačna ta ribo.

Slaba lastnost razporejenih svincec je sigurno ta, da se nam hitro lahko zaplete. Posebej pri nepravilni razporeditvi ali napačnem metu v vodo!

Ugotovimo lahko da so svinci pomemben dejavnik pri ribolovu, zato bodite previdni. Na raznih tekmovanjih si lahko pogledate razne sisteme tekmovalcev in jih preizkusite.
število komentarjev : 4
napisal: škrat, dne: 2006-01-09
ALi kdo ve kje lahko take klešče dobim oz. kupim?
napisal: mitja, dne: 2006-03-01
Skoraj povsod v ribiških trgovinah, vendar so cele kovinske boljše od teh!
napisal: som-ič, dne: 2006-08-09
Zanimivo...a mi lahko kdo pove koliko pa ta zadevca stane ?? tnx
LP som-ič
napisal: mali_ribič, dne: 2008-11-29
neki 10-15 €bolsa
slabso dobis za 5€


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com