vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI; CRADLE 104cm X 64cm (nastavljive noge)
MIVARDI; CRADLE 104cm X 64cm (nastavljive noge) (74.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CARRERA OČALA VEČ MODELOV;OČALA
CARRERA OČALA VEČ MODELOV;OČALA  (59.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - AERLEX 1000 XTB SPOD
AERLEX 1000 XTB SPOD (107.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MARSIKDO V
Zanimivosti >>
MARSIKDO V

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REZULTATI
Zanimivosti >>
REZULTATI
napisal: admin
dne: 2011-01-10
riba: rdečeperke, androge, babuške, rdečeok,krapi,somi
kraj: Križevci na Goričkem
tehnika: stoječa voda
RIBOLOV NA GORIČKEM.
No ker mi je pozimi blaazno dolgčas sem se odločil, da vam malo predstavim jezero kamor zelo rad zahajam. Križevsko jezero se nahaja v istoimenski vasi Križevci na Goričkem. Veliko je približno dva hektara, povprečna globina pa je 1.5-2m. Jezero je v bljižini nogometnega igrišča. Karto pa se da kupiti v Pizzeriji Kučan, ki je prav tako le pol kilometra oddaljena od jezera, ali pa na samem jezeru pričnete z ribolovom, lastnik jezera vam bo dal karto. Ribo lahko nesete domov vendar je dolžina ter teža le te predpisana. Karta je 10 €, ribolov pa je dovoljen od sončnega vzhoda do sončnega zahoda.

Nočni ribolov je vsak 2. petek v mesecu, vendar je takrat karta 15€.

Tako sedaj pa malo o ribjem živežu v tej vodi. Tukaj je res OGROMNO drobiža. Od rdečeperk, androg, babušk ter rdečeok. V jezeru so pravtako krapi, med njimi tudi kapitalni primerki. V vodi plavajo pravtako ščuke ter ogromni somi. Največji ulovljeni je som 2 metra z kilažo 46kg.

SOM 2m 46 kg!

12 kg :)

pa še en manjši iz leta 2009 :)

LP KRIŽEVSKI RIBIČ

število komentarjev : 12
napisal: krapfo, dne: 2011-01-10
Živjo! Zgleda zelo zanimiv ribnik oz. manjše jezero.Kaj amuri so tudi not?,Koliko je kaj količine velikih krapov ali je to jezero tudi izlovljeno kot večina skorajda :( .
napisal: krapfo, dne: 2011-01-10
Aja pa zanima me še na katere bojlije prijemajo kaj?(hot demon,sk30,tuna mix,monster crab....).Verjetno bom ali spomladi ali pa poleti malo prišel pogledat za 2-3 dni ....

Lep pozdrav,ribič Ervin!
napisal: krapfo, dne: 2011-01-10
Živjo! Zgleda zelo zanimiv ribnik oz. manjše jezero.Kaj amuri so tudi not?,Koliko je kaj količine velikih krapov ali je to jezero tudi izlovljeno kot večina skorajda :( .
napisal: KRIŽEVSKI RIBIČ, dne: 2011-01-11
živjo.. jezero je dokaj polno.. primerno tudi za dnevni ribolov :)

lovi se čisto na vse.. tukaj ne prijemajo na določeno vrsto bojlov...
napisal: KRIŽEVSKI RIBIČ, dne: 2011-01-11
in še to.. vse ribe razen soma so bile izpuščene v globine (plitvine) križevskega jezera..

Lp NIKO
napisal: KRIŽEVSKI RIBIČ, dne: 2011-01-11
in pa še popravek* povprečna globina je 1,5 metra.. Lp
napisal: m9ark, dne: 2011-01-11
Vsi ribiči, ki se hočete odpravit na ribolov v Križevce na Goričkem, vam priporočam, da poskusite in bolje spoznate samo jezero. Jezero sicer ni veliko, vendar je količina lepih krapov, somov in predvsem ščuk zelo lepa...

Predvsem ščuk je zelo veliko, saj sem sam poskusil ujet kakšnega in sem se kar čudil, da se v 2 urah lahko da ujeti kar 11 ščuk :) res lepo število rib za tako kratek čas ribolova...

Sem pa velik oboževalec ribolova in tudi strasten ribič, ki se v ugodnih razmerah vedno odloči na krapolov v Križevce. Seveda, ni to edino jezero, katero obiskujem, preizkušam in spoznavam. Poleg tega jezera preživim ribolov na večih večjih jezerih, ampak glede same velikosti jezera sem izjemno zadovoljen z ribolovom v Križevcih.

Ko že hočete več zvedet o Krapih...vam povem, da število mojih prijemov na tem jezeru je izjemno veliko število, saj veliko lovim v Križevcih. Kot vidite zgornjo sliko (na kateri sem jaz), je teža krapov izjemno lepa in zadovoljiva. Bil je ujet kar 12,20 kg težak usnjar, katero smo z zelo dobro opremo spravili na suho. ;) Izjemno veseljee..!!!

Povem, vam da je največje število krapov tam od 4kg do 9kg. So pa tudi večje, ki so bile ulovljene in sicer 11,20 kg 3x in tale 12,20 kg enkrat, saj je rekordni krap tega jezera. ;)

Glede same vabe oz. boilijev:

Kot velik oboževalec boilijev, peletov, zrnja in raznih arom, moram povedat, da razen teh vab ne uporabljam prav nič, saj smo tako povedano "Krape navadili na te vabe", in prav nič drugo ne rabim. Kot že sigurno veste, se krapolov začne s krmljenjem na določenem izbranem mestu.
A vam povem, da na tem jezeru me je najbolj presenetilo to, da dosti krmljenja sploh ni potrebno...Sem že večkrat poskusil ribolov prav brez dodatnega krmljenja in se bil zelo presenečen nad velikimi prijemi... ;) Neverjetno!!!

Za vrsto boilijev pa uporabljam Boilije Mišel Zadravec Carp Dream, boili Carp expert in peleti.
Poleg tega pa seveda različne dipe in dodatke za vabo. Največji moji prijemi so se zgodili na Carp Dream boilije okusa Carp Fantasy ali Fish Steak, ki so bili v dipu Hot Demon in SBS M1. Sem pa poskusil tudi z izjemnim dipom Rod Hutchinson Mullberry Florentine, vendar ugotavljam, da ta dip ne pride prav v upoštev na tem jezeru. ;)

Vse to o tem jezeru sem Vam predstavil v tem besedilu in Vam priporočam, da spoznate Križevsko jezero, tako da jo sami obiščete in poskusite ribolov. :)

Želim Vam vse dobro in lep ter velik prijem!

L.p., ribič Mark!
napisal: KRIŽEVSKI RIBIČ, dne: 2011-01-11
bravo mark :) se videva za vodo ;)
napisal: gutfiler, dne: 2011-01-12
lahko dobim od kerega od vaju(KRIŽEVSKI RIBIČ in m9ark) kakšen kontakt, mail naslov ali kaj. imam par vprašanj glede jezera.

Lp
napisal: KRIŽEVSKI RIBIČ, dne: 2011-01-12
niko.hari@gmail.com
napisal: KRIŽEVSKI RIBIČ, dne: 2011-01-12
ali pa na fecebooku Niko Hari
napisal: m9ark, dne: 2011-01-13
lahko ja... saj če pa imate kakšno vprašanje me lahko kar pokličete, da dobite več informacij o samem jezeru... ;)

mark.bunderla@gmail.com

mobi št./ 031799160


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com