vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - OKO-ORIGINAL-POSODA ZA FILTRIRANJE VODE 1l
OKO-ORIGINAL-POSODA ZA FILTRIRANJE VODE 1l (33.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RAKETA ZA KRMIT
RAKETA ZA KRMIT (4.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MEDALJE 7CM  ZLATA,SREBRNA,BRONASTA
MEDALJE 7CM ZLATA,SREBRNA,BRONASTA (2.691 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV V
Zanimivosti >>
RIBOLOV V

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV NA
Zanimivosti >>
RIBOLOV NA

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - EVROPSKO P
Zanimivosti >>
EVROPSKO P
napisal: mitja
dne: 2008-03-12
riba: krapi,ščuke...
kraj: Ribniki Stara opekarna Vrhnika.
tehnika: stoječa voda
Ribniki se nahajajo ob avtocesti Ljubljana –Koper in najlažje pridete do njega če avtocesto zapustite na izvozu Vrhnika ter na križišču zavijete levo proti centru nato v semaforiziranem križišču zavijete zopet levo proti Borovnici, ko pridete pod viadukt zopet zavijete levo in po cesti mimo barak do ribnikov . Dovolilnice po ceni 12,5 € za lov na eno palico lahko nabavite v gostilni Cankarjev Hram, ki se nahaja na desni strani ceste ( naslednji izvoz po Petrolu ).

Ribniki so zelo lepo urejeni in nudijo kar precej ribiških užitkov . Naj atraktivnejša sta ribnika na desni strani kjer se skrivajo lepi kapitalci, ki so pravi divjaki saj je v ribnikih končalo kar nekaj palic in tudi trganja vrvic je v omenjenih ribnikih bilo kar precej. Razlog za trganje vrvic bi lahko bili tudi somi katerih ne manjka . Žal pa za lov ščuke morate biti član ribiške družine .
Pogled na levi del ribnikov kjer se skrivajo divjaki

in še desna stran .


Kot sem že omenil je ribnikov več in na levi strani se nahajata dva manjša ribnika v katerih prevladujejo krapi in ščuke pa tudi dosti drobiža je v njih.


manjiši ribnik

in še pogled na najbolj obiskanega.

Fotografije so malo slabše, ker so posnete s telefonom.

Lep pozdrav in dober prijem Reuf.


število komentarjev : 28
napisal: Sašo, dne: 2008-03-12
Am, na teh jezerih sem lovil 2x pa nikoli več.
Ujel nisem nič, pravtako tudi moj prijatelj ne! Potrgal sem pa pomojem za 30 evrov svincov in trnkov, ker notri so same veje in štori, če pa že fališ štor, bi bila kriza ko bi krapprijel, ker bi imel zelo majhne šanse da ga dobim ven.
Teh ribnikov ne priporočam!

lp
napisal: som, dne: 2008-03-13
Sašo pa ta tvoja slaba volja je nam enim pravi izziv! Predlagam ti, če jezer ne poznaš najbolje, da odideš nekaj krat tja na obisk in malo povprašaš ob vodi prisotne ribiče kakšne so njihove izkušnje. Boš videl, da boš mogoče ta jezera celo vzljubil. Res pa, da so večkratne "trgatve" malo........no ja!
P.S. Mogoče se zmeniva in greva kdaj skupaj "povohunit".
Lp Som
napisal: extremecarp, dne: 2008-03-13
Kako pa so kej globine,je dovoljeno kampiranje,nočni ribolov,uporaba čolna?hvala za odgovore,dober prijem
napisal: Sašo, dne: 2008-03-15
Som, ok mogoče sem pa ravno tam lovl ki je bilo največ vej in štorov, lahko se zmeniva in mal povohuniva, pa da mi pokažeš plac:), drugače jst sem lovil tm k morš it čez ene hlode, spdoej pa en odtok teče, v bistvu je en plc čist na samem, okol je grmovje, pa nek lesenega je zbitga, tm blizu pretoka v drugo jezero, če veš kje je to.

lp
napisal: som, dne: 2008-03-15
Sašo narobe sva se zastopila.....veš mene ravno mikajo takšni placi katerih se kdo izogiba in ob najbolj frekventnemu obdobju in ta "pravemu času" je riba sigurno tam. Išče svoj mir in če ji tam ponudiš kaj za pod zob je..(zna biti zelo interesantno). Osebno še nisem tam lovil a po opisu in
Mitjinih informacijah bo treba malo pogledati tam naokoli.
Ni ga lepšga kraja ni kjer palica v vodo odleti. Lp Som
napisal: somko, dne: 2008-03-16
Glede ribnikov na vrhniki:jaz sem clan rd vrhnika ter ze nekaj casa lovim na teh ribnikih tako,da ko jih enkrat spoznas so res vredu.Na divjaku je res veliko trganja razen na 2 mestih.Manjsa dva ribnika pa sta res zanimiva,skrivata kar nekaj kapitalcev.Krapi dosti prijemajo ampak na pravo vabo ker se ne lovi toliko na bojlije temvec na koruzo...letos sem sel ze 2x lovit pa sm dobu 7 lepih krapov po priblizno 5 kg.Krapi so zelo borbeni letos se mi je tudi ze zgodilo,da sem skoraj palco zgubu (shimano forcemaster) po tem sem si ze naslednji dan kupil rolo z baitruner-jem,v trgovini carpio,ki je na vrhniki...www.carpio.com...spletna stran ce koga kaj zanima.Sašo na unem placu kjer si ti lovu...tam ti verjamem da si zelo veliko trgal saj sem tudi jaz imel enake probleme.extremecarp mislim da ni nocnega ribolova ter kampiranja ceprav nisem 100% tko da se koga vprasaj.
LP SOMKO DOBER PRIJEM
napisal: som, dne: 2008-03-17
Somko hvala za info......! To je ono ta pravo! Pridem če ne prej, pol pa za sigurno, ko se z Skadarskega jezera vrnem enkrat v avgustu za kak dan ali dva. Lp Som
napisal: KingSOM, dne: 2008-03-18
Živim 1 km od ribnikov,zadeva je taka¨-kampiranje ni dovoljeno,nočni ribolov je pa dovoljen !!!!
lp
napisal: somko, dne: 2008-03-18
Kingsom zanima me glede nočnega ribolova ali se moram prej najavit...pri komu,ker ob nakupu lovnih dni nisem imel izbire za nakup nočnih lovnih dni. hvala za odgovore
lep pozdrav somko
napisal: KingSOM, dne: 2008-03-19
Nočni rabolov je dovoljen samo za člane,ni važna ribiška družina,na navadno ribolovno karto lahko loviš samo od zore do mraka
drugač lahko greš zmano na nočno,drugač so take ribe notri da dol padeš,jaz sem dobil že od 12 kg krapa
za kaj več moj mail:elmedy@email.si
napisal: miro.susa, dne: 2008-03-20
Kar se tiče dnevne karte je zdaj nova cena 15€
napisal: miro.susa, dne: 2008-03-20
Kar se tiče dnevne karte je zdaj nova cena 15€
napisal: Sašo, dne: 2008-03-20
amm, glede na to da je karta tolk draga, a se lahko lovi vsaj an dve palici??
napisal: KingSOM, dne: 2008-03-20
NE,samo ne eno lahko loviš
napisal: roadrunner, dne: 2008-03-21
Tudi jaz sem lani nekajkrat lovil na teh ribnikih, oziroma na 1 od treh in to na prvem manjšem z desne. Ribolov je res dober, še posebej pa sem navdušen nad krapi, ki so res divji in ga ne šlepaš tako enostavno ven.
Na velikem ribniku ne lovim, ker na gruntu res vse trga in zato vsi lovijo na plovce in blizu obale ter močen laks, saj tam krapa nimaš kam puščat.
Karte so pa pasje drage in še to na eno palico, kupite pa jih lahko v Cankarjevem hramu na Vrhniki.
KingSom povej mi kako je z lovom ščuke, slišal sem da lahko te lovijo tudi samo člani.
napisal: som, dne: 2008-03-21
Katera RD ima tam domicil? Lp Som
napisal: som, dne: 2008-03-21
......sory sem prej spregledal! Torej RD Vrhnika. Lp Som
napisal: KingSOM, dne: 2008-03-22
oadrunner ! lov čšuke-samo člani ŽAL !!!!
lp
tako je SOM rd vrhika
napisal: roadrunner, dne: 2008-05-23
Bil sem prejšnji teden na Vrhniki in kmalu me ne bo nobeden spet tam videl.
Enostavno je sramotno da plačaš 15 evr. za eno palico hkrati pa gledaš kako po ribniku razpadajo krapi vloženci. Katastrofalna skrb za ribnik! Na manjšem ribniku sem samo jaz preštel 27 kosov 1-3 kg krapov, ki plavajo ob robovih ribnika, medtem ko očitno tiste, ki masno kasirajo dovolilnice to nič ne briga.
napisal: Vitek, dne: 2008-05-28
tukaj se mi zdi glede na slike da ni najbolje za grunt?
napisal: sanger, dne: 2008-06-27
haha pravilna ugotovitev :D:P;D
napisal: somko, dne: 2008-07-03
no danes sem spet poskusil sreco z kolegom na najmanjsem ribniku in moram reci da sva imela zelo cuden ulov...okoli desetih mi prime krap ki je moral imeti 10+kg (prijel pa je na navadno koruzo dipano v banano) vendar mi je po se kar dolgi borbi odplaval v veje le nekaj metrov od mene...=(...nekaj ur kasneje pa je na moji palci zopet svinger padel za nekaj cm za foro zategnem in...ujel sem scuko(na grund!)zapel pa sem m jo za hrbtno plavut imela je 4.5 kg spuscena nazaj... =)...toda se nekaj ur kasneje moj kolega ujame smuca ki je imel 2.6 kg..dobil pa ga je ob obali ko je hotel zamenjati vabo za krapa(tudi na grund!) ...smuc je bil za gobcek zapet prav tovarisko.in se vitek in sanger na manjsih dveh jezerih je za na grund odlicno.
napisal: somko, dne: 2008-07-03
no danes sem spet poskusil sreco z kolegom na najmanjsem ribniku in moram reci da sva imela zelo cuden ulov...okoli desetih mi prime krap ki je moral imeti 10+kg (prijel pa je na navadno koruzo dipano v banano) vendar mi je po se kar dolgi borbi odplaval v veje le nekaj metrov od mene...=(...nekaj ur kasneje pa je na moji palci zopet svinger padel za nekaj cm za foro zategnem in...ujel sem scuko(na grund!)zapel pa sem m jo za hrbtno plavut imela je 4.5 kg spuscena nazaj... =)...toda se nekaj ur kasneje moj kolega ujame smuca ki je imel 2.6 kg..dobil pa ga je ob obali ko je hotel zamenjati vabo za krapa(tudi na grund!) ...smuc je bil za gobcek zapet prav tovarisko.in se vitek in sanger na manjsih dveh jezerih je za na grund odlicno.
napisal: edo, dne: 2009-01-18
am prosm lepo če vam je karta draga se učlante u našo ribiško družino pa si kupte lovne dni pa tuki se velik ujame sm morš lovit na tapravo vabo pa morš vedt kje so krapi kr se ne nahajajo povsod kr sm tm že miljonkrat loviu pa dobr vem kako se tm lovi krapa!!!!!!!!
napisal: trdi, dne: 2009-10-13
ali lahko turist gre po ribo z colnom, da je ne vleces glih ravno cez pragozd ob obali ?
napisal: carp_team_vrhnika, dne: 2009-12-20
Ja sama da povem ta jezera so prekrasna za krapolov seveda gdor zna loviti krapa ker lahko je krapa izvleči na blejskem jezeru ali pa kje drugje kjer je čisgto pridite hnam na vrhniko da se naučite lovit krapa
napisal: franca79, dne: 2010-08-04
pozdravljeni.
kaj je kdo kaj bil na tem jezeru kakšen je ribolov in na kaj se najbolj lovi in kje seveda .
vsem se hvala za napotke .
napisal: jurasiccarp, dne: 2012-08-21
sem iz vrhnike in nikoli se nisem lovil tam...prvo naj ribiška druzina naredi vsaj dva placa iz katerega se bo dalo normalno loviti. za vse ki pa imate višek svincev navez in laksa je pa raj.


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com