vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DRENNAN;SUPPLEX MONO SILK 50m/0,10mm-0,20mm
DRENNAN;SUPPLEX MONO SILK 50m/0,10mm-0,20mm (2.495 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI TERMO PREMIUM XL
MIVARDI TERMO PREMIUM XL (29.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER ŠTEK OCULUS PACK
MAVER ŠTEK OCULUS PACK (1599.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KAKŠEN TR
Sola ribolova >>
KAKŠEN TR
napisal: mitja
dne: 2007-10-24
riba: ščuka, krap, amur, drobiž
kraj: Gradišče pri Lukovici
tehnika: stoječa voda
GRADIŠČE PRI LUKOVICI
Jezero je bilo narejeno umetno, ob gradnji avtoceste pri Domžalah.


Kako do tja? V semaforiziranem križišču v centru Lukovice zavijete desno in prečkate avtocesto oziroma na izvozu za Lukovico zapustite avtocesto, nato zavijte levo h Gradiškemu jezeru. Pravzaprav vas vseskozi spremljajo smerokazi, tako da se ne morete izgubiti. Okrog jezera, ki služi kot zadrževalnik vode, vodi široka štirikilometrska makadamska cesta, ki je zaprta za vsa motorna vozila, tako da lahko zares brezskrbno uživate v naravi.


Tako, to so instant podatki, zdaj pa še malo o ribolovu ...
V jezeru je vloženih cca 8 ton krapov, kar ja za tako veliko jezero relativno malo. vmes se najde tudi kak amur, a v zeloooo malem številu, zanesljivo je v jezeru vsaj en som, čeprav ga niso načrtno vlagali, je pa kot sem že rekel, vsaj eden bil prinešen od drugod. Krapi so zaenkrat še večinoma "mopedisti", res pa je da se najde tudi kak tja do 14 ali 15 kg. Letos je bil ujet 13.6 kg, so pa notri še večji.

Gradiško jezero je raj za ščukarje, saj je ščuko precej lažje ujet kot krapa. letos sem v 7 ribolovnih dneh, ko sem špinal, ujel reci in piši 54 ščuk...od malih repkov, do mrcine 86 cm, ki je tudi objavljena pod rubriko trofejni ulov...


V zgornjem delu je tudi drstišče in ravno nekje na meji, ribiči že dlje časa opazujemo ščuko, ki je po nestrokovni oceni dolga nekje do 120 cm.
Jezero je sicer staro le 3 ali 4 leta, ne vem natančno, je pa izvrsten revir za ščuko, saj je ogromno ampak res ogromno ribjega drobiža, krap pa ima po tleh ogromno trave, kjer najde dovolj hrane....Je pa res, da imajo pravico do lova roparic le člani RD Bistrica Domžale, krapolov pa je dovoljen od zore do mraka, a le na eno palico. Upam, da se bo odgovornim v RD Bistrica Domžale uspelo dogovoriti vsaj to, da bi uvedli dovolilnico Ujemi&spusti in to na 2 palici, ker so do sedaj tisti, ki lovimo C&R enako obravnavani kot tisti, ki pač krapa lovijo zaradi tega, da ga potem vzamejo domov…..pa saj vemo kdo so to, mar ne?


V zgornjem delu jezera, govorim za predel pred drstiščem, je voda globoka 1-2 metra, je pa tudi veliko področje grmovja, ki gleda ven iz vode, tako da imaš občutek, da je sredi jezera gozd, in tam se skrivajo res velike mrcine, saj imajo idealno zatočišče.

V spodnjem delo jezera je voda globoka nekje 4 m in to okrog 70 m od obale. Najgloblji del je tik pred izpustom, kjer doseže jezero tja do 6 m.
Sam ribolov je uživancija, saj imamo mir, zmotijo nas lahko edino sprehajalci in tekači, ki jih okrog jezera ni malo, drugače pa je mir in res lepa narava. letos so se naselili tudi labodi (par s 4 mladiči), pa tudi nekaj čopastih ponirkov sem opazil nazadnje ko sem bil tam..

Zadnji ribolov, ki sem ga letos imel na Gradiškem jezeru, je bil 20.10. Zbudil sem se v lepo, a zelo mrzlo jutro, ko je termometer kazal krepko pod ničlo, in je bilo najprej treba odmrzniti vetrobransko steklo na avtu, če sem se sploh želel odpeljati na ribolov.
Ko pa sem prišel do jezera, se mi je odprl lep razgled.


Trava je bila povsem zmrznjena, prav tako pa tudi jaz, čeprav sem bil kar spodobno oblečen (beri majica, tanek pulover, volnen pulovar, windstoper jakna in še flis preko). Se pa splača priti tako zgodaj, saj ko pride sonce na jezero, postane narava kot v pravljici.


Ta dan je bil ribolov povprečen, saj sem do 4ih popoldne, ko me je pregnalo sneženje, ujel 6 krapov, res pa da noben ni imel več kot 4 kg. Slikati mi je uspelo le enega, saj prej nisem imel pomoči, da mi me kdo slikal.


Mogoče pa je še ena zanimivost, na katero sicer nisem ponosen, ampak mogoče pa bo koga le nasmejala…..En dan pred ribolovom sem seveda moral nahraniti na »placu«. 10 kg koruze, nekaj partiklov, nekaj bojlov….vse skupaj sem naložil v čoln, se odrinil na pot…..in nekaj trenutkov zatem sem se prelevil v Leonarda di Capria v Titaniku….ja pravilno ste ugotovili, nekdo se je pošteno okopal in to pri 5ih stopinjah Celzija…ampak ne zna vsak pasti iz čolna tako, da mu vsa hrana ostane nedotaknjena na čolnu…tudi to je treba znati, oz to znajo samo najboljši, hehehehe…Po nekaj poštenih in krepkih povedanih na temo čolna, mraza in jezera, pa je bilo vseeno treba nahraniti in povem vam, ni prijetno hranjenje če piha mrzel veter, ti pa si v čolnu, ves moker…

V vsakem primeru, Gradiško jezero ima ogromen potencial, mogoče mu manjka le nekaj ton krapov in pa nekaj let, da se bodo ti krapi lepo odebelili in zrasli.
Zanimivo jezero...vsaj meni.....pridite pogledat ...meni je všeč...


Lep pozdrav
David Primožič
www.davidprimozic.com
število komentarjev : 30
napisal: Grega, dne: 2007-10-24
Lep prispevek, boš me moral enkrat povabit tja, ja....!
napisal: matick, dne: 2007-10-24
bravo,lep prispevek!res zalostno da se c&r izvaja le na 1 palico,ampak bo ze bolje!res lepo jezero,ki potrebuje samo cas(:saj riba zelo hitro napreduje!
lp matic
napisal: General D, dne: 2007-10-24
ja res je žalost to, sam pač nekateri predvsem starejši ribiči pač ne razumejo, da nekateri lovimo krape zaradi užitka, ne zaradi uplena...no, pa sej bo bolš....enkrat....
napisal: mare666, dne: 2007-10-25
Super prispevek!!!! Še več takih ! :)
Drugač pa kar se tiče lova roparic, imajo čudno poštimano v tej družini. Pomoje bi se v teh revirjih, prodalo veliko dovolilnic za vijačenje na roparje. Pa naj uvedejo c&r tudi za ta način lova, pa bi bile to res trofejne vode. Tko je pa precej ravbšicov na ta račun....
napisal: mohorc3, dne: 2007-10-25
GeneralD,lahko rečem,da je res lep prispevek.Upam,da bo še kakšen drug ribič napisal podoben prispevek za kakšno drugo jezero.
napisal: nejcp, dne: 2007-10-25
a na mrtvo ribo se lahko lovi? lp
napisal: nejcp, dne: 2007-10-25
pravico do lova roparic le člani RD Bistrica Domžale.... sm si prso gor:D
napisal: klen, dne: 2007-10-25
Resnično lep prispevek,ko bi bilo še več takšnih avtorjev...David,vsaka čast...
napisal: mitja, dne: 2007-10-26
Ja seveda bi bilo lepo če bi še več ribičev poslalo njihove priljubljene lokacije za ribolov iz njihovih krajev.

Upam da še prejmemo v bližnji prihodnosti kakšnega.
napisal: General D, dne: 2007-10-26
ja sej bom potrudil, da naredim še kako reportažo...recimo zdejle čez praznike gre Carp team Maček na bled, pa bomo mal poslikal, pa kako reportažico napisal....
napisal: Grega, dne: 2007-10-26
Bravo David, no vidiš koliko pozitivnih besed:)
Bled je drugače že dodan pod lokacijami: [www.som.si]
Je pa seveda več kot dobrodošel kak prispevek oz. reportaža o ribolovu...
lp
napisal: General D, dne: 2007-10-27
ja sej to sm mislu, reportaža o lovu, ne pač o lokaciji....
napisal: aperec, dne: 2007-10-28
se da na jezeru lovit tudi ploščiče ali pa kaj podobnega na štek?pa koliko stane karta?
napisal: General D, dne: 2007-10-28
ploščiča še nism vidu v tem jezeru, na štek se pa da, je ful drobiža, pa tud kakega krapa lahk dobiš 2 m od obale...karta stane 11€ za eno palico
napisal: Pajo, dne: 2007-10-29
Lepo napisano David. Tok ko si mi govoru sem si to jezeru drugač predstavlov :D. Pa še malo naredi report za ostala jezera... ;)
napisal: Nash, dne: 2007-11-22
11 eurov za eno palico?Upam,da je vsaj 24 ur,da ni od mraka do zore.Sej niso resni,kaj pa c&r se da sploh karto kupit al sploh ne obstaja ta način?
napisal: General D, dne: 2007-11-22
nash....hehe, nič od tega..na žalost..
napisal: Nash, dne: 2007-12-06
No sej to ne more biti res pa je
napisal: orehk, dne: 2007-12-23
jah jst sm loviv ze na temu bajerju pa nism clan RD Bistrica Domzale! morm rec da je jezero res zakon in da vm nebo zov da greste enkrat poglet tja! ce bo pa kdo sov maj pa pove da gremo skupej k nesm delc stran doma od tm! ;) lp
napisal: roadrunner, dne: 2008-06-26
Jaz sem bil včeraj na gradišču in bil je dober ribolov. Krapi so divji in ko zagrabi pol res zagrabi.
Edino kar je nerodno so zapornice, ki preprečujejo, da bi se peljal z avtom na drugo stran jezera. Ker smo imeli dosti opreme smo tako pač zapornice dvignili odpeljali opremo noter in avte odpeljali ven. Tud to baje ni dovoljeno a jebat ga, kdo bo vse to prenašal.
Krap je delal na medeno koruzo + navadno mehko.
Mi pa nekaj ni jasno. Na internetnih straneh nič ne piše o 1 palici. Res je da to piše na karti, a za želodnik je ista karta in lahko loviš dve na dve palici. A mi lahko to nekdo pojasni?
napisal: roadrunner, dne: 2008-06-27
No pravkar sem iz prve roke od ribiške družine Domžale izvedel, da je dovoljen ribolov na 2 palici, kar pomeni da je karta 11 evr za dve palici. Na karti pa je napaka.

11 evr je pa zelo sprejemljiva cena.
napisal: matko, dne: 2008-06-27
stvar je taka. odkar se je spremenil zakon naj bi se povsod lovilo vsaj na dve palici (domzalska druzina). nocnega ribolova pa tako ali tako ni nikjer.
napisal: tsar, dne: 2008-07-29
Je je..na Šinkovem turnu v Mengšu...tm lahko nočno loviš.
napisal: puppis, dne: 2008-08-08
včeraj ujel 12 kg 7 kg 5kg in 3x 3kg c&r kul jezero
napisal: HEMI, dne: 2008-08-10
ej orehk tu je moj mail damjan.hemetek@hotmail.com.nimam nobenga ki bi šou z mano lovit piši
napisal: fishrok, dne: 2008-12-29
tudi jaz sem lovil na tem jezeru letos nekje v sredini meseca julija lovil sem takoj spodaj pod parkeriščem lovil sem na sistem plovca in sistem grunta v celem dnevu sem imel samo dva prijema to sta bila krap 1,75kg in krap 1.32kg,lovil sem na mehko koruzo. Ampak nevem kaj je bilo narobe da ni bilo nobenih prijemov vrjetno bi moral iti futrati s čovnom ali pa ne poznam dovol dobrega placa da bi ulovil več krapov ali pa vsaj večje krape.?Lep prispevek david čestitke
napisal: urošk, dne: 2009-05-20
Ali je kdo na Gradišču lovil pred kratkim?Zanima me kake so razmere,ter prijemi....
Hvala za odgovore!
LP!
napisal: masterOFdisaster, dne: 2009-12-20
FAJN JEZERO PO MOJE JA.... SAM TALE RUBRIKA JE VREDNA ENGA K.... , TO PA ZATO KER DNEVNIČARJI NE MORMO ROPARJA LOVIT. SAMO ZA ČLANE... TAKO DA... NOČNEGA DANI.. O PA JE JE. LP
napisal: lukec4, dne: 2011-04-24
Najbolši plac je tam čez zapornico in po hribu čez(tam kjer je veliko trave) za lov zelenik je ta bajer eden najbolših (po mojem mnenju) 27-4.2011 pa je na Gradiškem Jezeru odprto tekmovanje...Vabljeni..
In pa lep prispevek David(samo nekaj podatkov ne drži...) :)
napisal: fratar, dne: 2011-07-28
Mi lahko kdo prosim napiše na email kdaj so kaj tekme na tem jezeru?

email fratar9@gmail.com


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com