Buzaro je v bistvu omaka, v kateri se pripravljajo razne morske dobrote – fruti di mare.
Naredi se tako, da se na olju prepraži česen, zelo na drobno nasekljan. Česen mora dobiti rahlo zlato barvo. Nato v to posodo vržemo očiščene, oprane rakce, kozice ali školjke, pokrijemo s pokrovko (da se »dinstajo« v lastnem soku). Vse skupaj mešamo tako (ne s kuhalnico), da posodo pokrito stresamo, da se vsebina premeša. Dolžina kuhanja je odvisna od vsebine in količine (ko se školjke odpro, rakci pordečijo, .... ). Pred koncem kuhanja lahko dodamo vino ali kis (ne veliko), nekateri, predvsem ne-primorci, pa zadevo še zgostijo z moko ali drobtinami (sam vam tega ne priporočam).
Skuhano se servira na krožnike skupaj z omako (tečo, buzaro), ki je nekaterim najboljši del obroka. V njo pomakajo kruh ali kaj drugega.
Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.
Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).
Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.
Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.