vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - VZGLAVNIK V OBLIKI OSTRIŽA
VZGLAVNIK V OBLIKI OSTRIŽA (17.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI; PANTER SHX (je na zalogi)
MIVARDI; PANTER SHX (je na zalogi) (101.9915 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - - ŠKORNJI DO BOKOV (različne velikosti)
- ŠKORNJI DO BOKOV (različne velikosti) (29.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - IZBOR ZA N
Zanimivosti >>
IZBOR ZA N

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KOLESCE, K
Zanimivosti >>
KOLESCE, K

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kapitalci >>

mitja
Bouillabaise

Sestavine:
• 0,5 kg filetiranih belih rib (škarpina, ribon, brancin,...); kosti in glave lahko uporabimo za pripravo juhe
• 12 škampov
• 0,5 kg dobro očiščenih klapavic
• 4 manjše rakovice
• 2,5 dcl hladno stiskanega olivnega olja
• 2 pora
• 1 večja rumena čebula
• 1 kg zrelih paradižnikov
• 8 žlic sesekljanega peteršilja
• 2 žlici paradižnikove mezge
• 1 žlica suhega timijana
• 2 lovorova lista
• 2,5 dl suhega belega vina
• 0,5 l čiste ribje juhe
• 5 dag masla
• 1 žlička moke
• 1 žlička žafrana
• sol in poper po okusu
Priprava:
Por operemo in grobo sesekljamo, čebulo narežemo na lističe. Ribje filete razrežemo na velike kocke. Paradižnike olupimo in sesekljamo.

V večjem loncu za pripravo juhe segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in por ter na blagem ognju pokrito pražimo 20 minut. Ko se zelenjava zmehča in rahlo porjavi (večkrat moramo premešati), dodamo paradižnike, paradižnikovo mezgo, timijan, peteršilj, vino, ribjo juho, osolimo in popramo ter na blagem ognju kuhamo še 20 minut.

Do tu lahko Bouillabaise pripravimo dan vnaprej in omako shranimo v hladilniku.

Maso pregnetemo z moko in vmešamo v omako. Dodamo klapavice, rakovice in žafran ter na srednjem ognju kuhamo 5 minut. Vmešamo ribje meso in škampe ter kuhamo še 5 minut, oziroma, dokler se klapavice ne odprejo in je ribje meso skuhano, a ne razkuhano. Bouillabaise ponudimo vročo, lahko jo potresemo s popečenimi kruhovimi kockicami.

Francozi trdijo, da njihove ribje čorbe Bouillabaise ni mogoče pripraviti izven Francije, da nikjer drugje ni pravih rib in školjk, zelenjave,... Vse to je le del francoskega nacionalizma: poglavitne sestavine Bouillabaise so olivno olje, čebula, por, paradižniki, običajne začimbe in čim širša svežega paleta morskega življa. Vsak kuhar ima svoj recept, tale je le eden od mnogih.

Bouillabaise ni jed za svečane prilike: gosti si morajo pomagati z rokami, da izluščijo meso iz škampov, školjk in rakovic. Z Bouillabaise ponudimo zeleno solato in svežim belim kruhom.












prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: PRODAM RIVE
:: TOMOS 4,5 motor za čoln
:: BELLY BOAT HART
:: P: 2x Shimano Big baitrunner LC (BBLC) stari model
:: Re: Kraparska rola Sonik VaderX Carp Reel 8000


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com